02 desember 2013

Yesterday and Today - og de

Det amerikanske albumet "Yesterday And Today"

Fortsatt er det ingen offisielle nyheter om de kommende CD-utgavene av de amerikanske Beatlesalbumene, og de som var listet opp på Amazon i UK er fjernet, men her er en oppføring fra AllMusic.com:

Yesterday...and Today

Main Album: Yesterday...and Today 1966
Release Date January 20, 2014
Label: Universal
Format: CD
Release Info:
  • Compilation
  • Studio Recording

Catalog #: B 001970802


Så da har vi fått bekreftelse på at det er Universal Music som står bak utgivelsen, samt katalognummeret og ny utgivelsesdato. Interessant nok er dette den eneste amerikanske utgaven vi har disse detaljene om på Allmusic, den komplette diskografien er her.

Vi finner også det samme albumet listet opp over hos Exertis-msent.co.uk, og der har den også en strekkode: 0602537645985, hvilket leder oss til Amazon i Japan som også listefører den. Merkeligere og merkeligere, som de sier.
Det er ingen tvil om at de som sitter på informasjonen nøler med å offentliggjøre den, all den stund det er så kort tid siden novemberutgivelsen av den remastrede "Live at the BBC" og den nye samlingen "On Air - Live at the BBC Volume 2". Vinylutgaven av førstnevnte har jo ikke engang kommet ut i butikkene ennå. Men de uoffisielle ryktene er sterke, og sporene vi pekte på tyder på at dette er virkelig. Enn videre har vi hørt at det ikke kun skal dreie seg om utgivelse av enkelt-CDer, men også bokser ognye vinylpressinger av den amerikanske katalogen.

Som europeer må jeg vel innrømme at dette er vanskelig å bli opphisset av. Ja, det betyr at det vil komme nye Beatlesutgivelser ut i butikkene, hvilket er en god ting, men de amerikanske albumene er for meg kun fotnoter i Beatleshistorien. Dessuten har jeg allerede Capitol albums vol 1 og 2, i tillegg til den gamle vinylen. Og de blir ikke spilt stort hjemme hos meg.
Jeg ville mye heller ha sett en ny remastring og utgivelse av The Beatles At The Hollywood Bowl og Blu-ray/DVD med Let It Be.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar