14 januar 2014

Paul og Ringo til Grammyutdelingen

Ringo og Paul: "Hey Jude", Hollywood Bowl 1993
Grammykomiteen har i dag annonsert at både Paul McCartney og Ringo Starr skal opptre på årets Grammyutdeling 26. januar fra Los Angeles. Det vites ikke om de skal opptre sammen, men de skal også motta "The 2014 Lifetime Achievement Award".
Dersom de skulle finne på å opptre sammen musikalsk, blir dette kun femte gang de har gjort det etter Beatles. Første gang var da Ringo kom på scenen under Pauls konsert i Hollywood Bowl, Los Angeles i 1993 og sang med på "Hey Jude", deretter var det "Concert For George" i Royal Albert Hall i London i 2002, "Change Begins Within"-konserten i New Yorks Radio City Music Hall i 2009, og da Paul overrasket Ringo på bursdagen hans samme sted året etter med "Birthday".

Under ser vi Paul motta Grammy for "Let It Be" på vegne av Beatles i 1971 for "Best Original Score Written for a Motion Picture". Beatles var nominert til Grammy 25 ganger, og har vunnet ni ganger, første gang i 1964 for "Best New Artist". Alene eller med Wings har Paul vunnet ni Grammypriser. Denne gangen er han nominert i kategoriene "Best Rock Song" (sammen med Dave Grohl, Krist Novoselle og Pat Smear for "Cut Me Some Slack"), "Best Boxed Or Special Limited Editon Package" for "Wings Over America", "Best Surround Sound album" og "Best Music Film", begge for "Live Kisses". "New" er ikke nominert i noen kategori, siden den kom ut for sent på året til å være med denne gangen. Grammyutdelingen er amerikansk musikkindustris "Spellemannspris".Ringos Grammyside
Pauls Grammyside

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar