10 november 2016

Mer om Beatles i Sverige

Rock'n'Roll Magazine nr 6 - 2016 har Pink Floyd på det store omslagsbildet.
Det svenske bladet "Rock'n'Roll Magazine" nr 6 - 2016 er nå tilgjengelig i bladkioskene. Bladet inneholder andre del av deres artikkelserie om Beatles i Sverige, denne gangen er det 1964 som står for tur i en artikkel som spenner over seks sider. Mens et titalls ungdommer møtte opp da Beatles landet på Arlanda i 1963, var Beatlemania i full blomst i 1964 og antallet fremmøtte var nå flere tusen. Artikkelen tar oss med i Beatles' fotspor i Sverige. En oversikt over Beatlenes senere Sverigesbesøk er også inkludert, fra George og Pauls uformelle visitt i Malmø i 1967, Georges opptredener med Delaney & Bonnie i 1969, til Ringos og Pauls konsertbesøk.

Et av oppslagene i bladet

Man har også forsøkt seg på å liste opp sangene som ble fremført på 1964-konsertene i Johanneshov Isstadion, og har kommet frem til denne rekkefølgen:
 1. Twist and Shout
 2. I Saw Her Standing There
 3. You Can't Do That
 4. All My Loving
 5. She Loves You
 6. Things We Said Today
 7. Roll Over Beethoven
 8. Can't Buy Me Love
 9. I Wanna Be Your Man
 10. This Boy
 11. Matchbox (?)
 12. A Hard Day's Night
 13. Long Tall Sally
Matchbox er inkludert under tvil, sangen er ikke dokumentert men forefinnes på en fuskelapp Paul hadde teipet fast til Höfnerbassen. I august 2014 ble det publisert et opptak fra et utdrag av en av konsertene (du finner det her), og i forhold til opptaket stemmer ikke denne listen helt, sangene 4 og 5 er i omvendt rekkefølge. Nå skal vi ikke se bort fra at settlisten ble variert mellom de fire konsertene Beatles spilte under dette Sverigesoppholdet. Dette var tross alt ingen turné, men enkeltstående konserter.

Vi hadde en artikkel om Sverigesbesøket til Beatles i 1964 i Norwegian Wood nr 145.

Norsk pris for det svenske bladet er kr 85.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar