06 mars 2018

Lewisohn på dansk

Nå foreligger "Tune in" på dansk, oversatt av Bjørn Erik Niss.
Gode nyheter for de av dere som har hatt lyst til å lese Mark Lewisohns ultimate Beatlesbiografi, men som sliter med engelsken: Nå foreligger boken på dansk! Dansk er ganske enkelt å lese for de som kan lese norsk.
Du kan jo prøve deg på den danske beskrivelsen:

Bind 1 af den endegyldige Beatles-biografi, Alle disse år, af verdens førende Beatles-ekspert, Mark Lewisohn. Alle disse år er et livsværk. 

Efter at have arbejdet tredive år som professionel historiker og researcher med og for The Beatles gik Mark Lewisohn i gang med at skrive den biografi og historie, han selv gerne ville læse. Ti år efter foreligger første del, Tune In. Den fører historien frem til nytårsaften 1962 og udforsker de formative år, de mindre synlige år, årene inden Beatlemania. Vi ser John, Paul, George og Ringo blive formet med al deres originalitet, attitude, stil og personlighed af familie, venner, samtiden, kulturen og ikke mindst deres by, Liverpool, som dette også er historien om.

I Alle disse år efterprøver Lewisohn alle oplysninger, så de ikke er et resultat af retouchering,  forskønnelse eller gætværk. Han følger alt, der blev sagt af The Beatles (og deres nærmeste) til enhver anden på et hvilket som helst tidspunkt. Han inddrager hundredvis af hidtil oversete, ærlige og afslørende interviews og har selv opsporet og talt med yderligere hundredvis af pålidelige vidner. Ikke mindst inddrager hans imponerende forskning alle tænkelige former for dokumenter på private eller offentlige hænder, for historien om verdens største rockband har et vidunderligt væld af skriftlige kilder.

Alle disse år er historien om The Beatles, som den virkelig var. Glem alt, du troede at vide, og begynd her.Tune In, første del af Alle disse år, udkommer på dansk i tre bind i den uforkortede udgave, der på engelsk fik titlen The Extended Special Edition. Nærværende bog er således første bind af planlagte ni og går frem til nytårsaften 1959 – på tærsklen til 60’erne. 

Mark Lewisohn (f. 1958) er anerkendt som verdens førende Beatles-ekspert. Han har skrevet de encyklopædiske værker om gruppens live-optrædener og studieoptagelser, The Beatles Live!, The Beatles’ Recording Sessions og The Complete ­Beatles Chronicles og arbejdede på alle dele af The ­Beatles' Anthology: som konsulent og researcher på tv-serien, som producer George Martins højre hånd på de tre dobbelt-cd’er og som skrivende redaktør på bogen. 

Det er altså "The Extended Special Edition" som vil komme ut i tre bind på dansk, og første bind går frem til 1959. Når så Lewisohn kommer ut med de oppfølgende bøkene vil hele serien være utgitt - også på dansk og da i ni bind.

Boken ble utgitt 26. februar, og du kan forsøke å bestille den fra din bokhandler. ISBN nr er 9788792660510 og forlaget heter Herreværelset. Den er innbundet, veier halvannen kilo, har 818 sider og koster veiledende 399,95 danske kroner.

Lenke:
iMusic.dk


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar