17 april 2018

Ken Scott til Norge

Beatles, 1968.
Det blir Beatlestreff når en av lydteknikerne til Beatles, Ken Scott kommer til Norge og skal holde foredrag på musikkavdelingen på Deichmanske bibliotek i Oslo 31. mai og på Folkebiblioteket i Trondheim 2. juni om det hvite dobbelalbumet "The Beatles". Hele albumet vil også avspilles, i mono.

Adresser:
Folkebiblioteket i Trondheim
Peter Egges plass 1, 7011 Trondheim

Deichmanske Hovedbibliotek (Musikkavdelingen)
Arne Garborgs plass 4, 0179 Oslo

Her er litt detaljer:

CLASSIC ALBUM SUNDAYS presenterer:
The Beatles ‘The Beatles’ (“The White Album”) // med Ken Scott

Etter fjorårets femtiårsfeiring av kanskje tidenes pop-år, 1967, med Joe Boyd, tar vi for oss det påfølgende året, også det meget sentralt i pop-historien. 1968 ga oss The Beatles rause, herlig sprikende og dypt fascinerende selvtitulerte album, med sitt overraskende rene, tabula rasa av et albumcover, populært kalt "The White Album". Etter et opphold med transcendental meditasjon og låtskriving i Rishikesh, India, på vårparten av 1968, gjorde bandet seg klare for innspillingene av sitt niende studioalbum. Prosessen skulle vise seg å bli lang og friksjonsfylt, men også preget av humør og overskudd fra fire musikere på kreativ topp.

Ken Scott med oransje skjorte.
Ken Scott
Blant de involverte på produksjonssiden i EMI Recording Studios, senere mer kjent som Abbey Road Studios, var den 21 år gamle lydteknikeren Ken Scott. Nøyaktig femti år etter at innspillingene tok til i London får vi Scott på besøk for å fortelle om musikken, bandet og innspillingene av en av tidenes store klassikere, før vi hører dobbelt-LP’en i sin helhet på vårt audiofile lydanlegg - i mono (kjør debatt!), og lar publikum være med i samtalen etter lytten.

Ken Scott foretrekker stadig oransje.
Ved siden av "The White Album" og "Magical Mystery Tour", jobbet Scott med en rekke av soloprosjektene til John, Ringo og George, og med storheter som Pink Floyd, Supertramp, Mahavishnu Orchestra, Procol Harum, Jeff Beck, Devo, Duran Duran og Elton John. Etter overgangen til Trident Studios møtte han David Bowie og Lou Reed og fikk medansvar for det som i dag står igjen som noen av de største klassikerne i rockehistorien.
For to år siden var også Scott var på besøk hos musikkavdelingen til Deichman i Oslo, da med Bowies ‘Hunky Dory’ på hovedmenyen. Vi ser frem til Kens førstehånds vitnesbyrd fra arbeidet, med det som for mange rett og slett er tidenes band.

Preludium
Før presentasjonen spiller vi musikk som relaterer seg til albumet, låter bandet og de rundt utgivelsen selv har vært inspirert av, plater fra andre artister som ble gitt ut på samme tid eller som har fulgt i kjølvannet i årene helt frem til i dag. Bli med og varm opp ørene fra dørene åpnes klokken 18, og sikre deg en god plass i sweetspot’en!

Kjøreplanen: gjelder både Oslo og Trondheim:
18.00 dørene åpnes - vi spiller albumrelatert musikk
19.00 albumpresentasjon med Ken Scott
19.45 albumlytt (Spilletid 93:35)
21.20 albumprat inkludert publikum
22.00 avrunding

Inngang:
Oslo: Kr 150,- / 75,- (den laveste prisen er for honnør/barne/student/militærbillett)
Trondheim: Kr. 100,- / 50,- (lav pris er student/medlem med lånekort)

Lenker:
Billetter Trondheim / Billetter Oslo
Folkebiblioteket i Trondheim
Deichmans musikkblogg
Facebook: Osloevent / Trondheimsevent
Classic Album Sundays
The White album project (fandrevet side med masser av info om albumet)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar