21 juli 2014

Beatleskveld på Nesodden

Jens Sundbø inviterer til Beatlestreff på Hellviktangen
Da en pluss en pluss en pluss en var mer enn fire
I 2012 var det 50 år siden The Beatles gav ut sine første plater og i løpet av en periode på 7 år snudde de musikkverdenen på hodet. De utviklet seg sammen med popmusikken og i perioden 1966 til 1967 revolusjonerte de måten man laget plater på.

De var, kanskje fremfor noen, de som utviklet musikken fra pop til kunst. Bandet er geniforklart og alle kjenner vi jo sangene, som på mange måter er lydsporet for en hel generasjon.

Konserten er i to deler. Første delen er et foredrag om de mest revolusjonerende låtene til The Beatles. Vi nevner Tomorrow Never Knows, Strawberry Fields og ikke minst A day in the Life.
Her får dere historien om hvordan sangene ble til i studio, inspirasjonskilder og ikke minst hvordan samarbeidet mellom John, Paul, George og Ringo + George Martin og staben i Abbey Road gjorde disse sangene til noe spesielt.

Dere får også høre sangene i versjoner som dere kanskje aldri har hørt før.
Andre del er en ren konsert hvor Jens Sundbø spiller sanger med gitar/piano og forteller litt om forholdet mellom medlemmene i The Beatles fram mot bruddet i 1970 og etterpå.
Det er faktisk en bittersøt historie.

Jens Sundbø er opprinnelig fra Gardermoen og har bodd i Vesterålen siden 1983.
Han er lærer og har i mange år interessert seg for The Beatles om musikalsk fenomen.
Han har skrevet artikler og laget radioprogram om emnet og har samlet seg et lydstudio slik det så ut for omlag 50 år siden.

" A splendid time is guaranteed for all..."
Sted: Hellviktangen kulturhus
Adresse Hellvikalléen 60, 1450 Nesoddtangen
Tid: Fredag 25. juli kl 20.00
Facebook-event: Lenke

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar