19 desember 2014

Bootleg: The Long and Winding Road

Kommer på bootleg i 2015: Neil Aspinalls "Anthology"
Neil Aspinalls hjertebarn var å lage den ultimate dokumentarfilmen om The Beatles. Han begynte arbeidet med å sette sammen arkivopptak med intervjuer, konsertklipp og TV-opptredener allerede i 1970, og en tidlig versjon av filmen var klar for prøvevisning så tidlig som 10. april 1970, dagen det ble annonsert at Beatles var oppløst. George Harrison tok en titt på filmen den dagen. Arbeidstittelen var "The Long and Winding Road".  Aspinall lagde en "endelig" versjon ferdig i 1971, men den ble fortsatt liggende på vent.

Etter alt å dømme fortsatte Aspinall å legge til materiale i filmen opp gjennom 70-årene. Før Eric Idle skulle lage "All You Need Is Cash", liksom-dokumentaren om den fiktive Beatleskopien "The Rutles" i 1978, inviterte George ham til å se den siste inkarnasjonen av "The Long and Winding Road"-filmen for inspirasjon.

I 1980 var filmen fortsatt aktuell, og nå hadde man planer om at den skulle bli en TV-dokumentar. Ifølge Keith Badmans bok, The Beatles After the Break-Up 1970-2000 sa John Lennon i en rettsuttalelse i forbindelse med et søksmål av forestillingen "Beatlemania" at han og de tre andre ex-Beatlene hadde til hensikt å ha en gjenforeningskonsert som skulle være finalen i "The Long and Winding Road" TV-filmen.

Hvor seriøse disse planene var, finner vi sikkert aldri ut. Men det som skjedde var jo at det gikk enda 15 år og så ble "The Long and Winding Road"-filmen til "The Beatles' Anthology" TV-serien.

Ingen utenfor den harde kjerne har noengang sett "The Long and Winding Road"-filmen, men nå skal en versjon av denne ha havnet i bootleggeres hender og er planlagt utgitt fra selskapet HMC (His Master's Choice). Bootlegfirmaet har tidligere kun spesialisert seg på lydutgivelser, men har de siste par årene også utgitt noen få DVDer, deriblant fjorårets inkarnasjon av "The Beatles at Shea Stadium", den hittil beste fullversjonen av denne konsertfilmen som er utgitt på det illegale markedet.

Fra hvilket år den utgaven av "The Long and Winding Road" som bootleggerne har fått tak i er fra, vites ikke. Det de skryter av er at dette skal være "den originale filmen" og lengden er oppgitt til 102 minutter. Ifølge forhåndsreklamen skal den inneholde alternative musikkvideoer for “Rain”, “Strawberry Fields Forever”, “Paperback Writer” og “A Day In The Life”.  Nå var jo disse videoene "alternative" allerede i Anthologyserien, da de hadde klippet inn biter som ikke opprinnelig var med i disse musikkvideoene på sekstitallet, håper det ikke er dette de sikter til. Uten å ha sett den vil vi tro at filmen vil ligne ganske mye på den første utgitte Beatlesdokumentaren "The Compleat Beatles" fra 1982, som igjen liknet på Beatlesepisodene i Tony Palmers TV-serie "All You Need Is Love" fra 1976.

DVDen utgis sammen med en CD, som skal bestå av en blanding av nyfunnede lydkilder, inkludert tidlige acetater, en oppgradering av den tidligere bootleggede Cavern Club øvingen, de svenske radio, TV og konsertopptredenene og et hittil ukjent opptak fra Get Back sessions, men sistnevnte er hentet fra DVDen.

Denne utgivelsen får følge av en 2 DVD-pakke fra HMC med alle Ed Sullivan Show TV-opptakene.

Kilde: Collector's Music Reviews

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar