12 juni 2015

Mannen som introduserte John for Long Tall Sally

Michael Hill med boken sin. Bilde: Liverpool Echo.
John Lennons barndomskamerat Michael Hill er ute med en bok: "John Lennon: The Boy Who Became a Legend". I den forbindelse har han stilt opp i en artikkel i Liverpool Echo, og mimrer om da han introduserte John for Little Richards "Long Tall Sally". Michael hadde kjøpt platen på en utvekslingstur til Holland med Quarry Bank skoolen i 1956, syv måneder før den ble lansert i Storbritannia. Etter hjemkomsten spilte han platen for sine kamerater, John Lennon, Pete Shotton og medelev på Quarry Bank, Don Beattie.

"Jeg sa til John, ‘denne fyren som du aldri har hørt om før er bedre enn Elvis Presley’. Vel, ingen kunne være bedre enn Elvis i Johns øyne. Jeg fortalte ham ikke hvem det var eller noe, jeg bare forsikret meg om at volumet var skrudd høyt på. Vi så alle på ham, og for en gangs skyld hadde han mistet munn og mæle".
Seks uker senere kjøpte John sin første gitar.

"Long Tall Sally", med Paul McCartney på Little Richard-vokal skulle komme til å bli et fast innslag i repertoaret i Beatles, det var ofte den siste sangen de spilte på konsertsettene, og blant annet avsluttet de med denne sangen da de ga sin siste konsert i Candlestick Park i 1966. Da Paul dro ut på veien på egen hånd med Wings i 1972 hang den fortsatt med.

B-siden på denne 78-platen med Little Richard var "Slippin’ and Slidin’". Dette skulle også bli den siste sangen Lennon spilte da han opptrådte på TV-programmet "Salute to Lew Grade" i april 1975 - nesten nøyaktig tyve år etter at han første gang hørte den hjemme hos Michael.


Michael Hill og John Lennon møttes da de var fem år gamle, og begge elever på Dovedale Primary School. De forble venner til de begge forlot Quarry Bank-skolen da de var 16.
Mens John fortsatte på kunstskolen, begynte Michael å jobbe for Marine Insurance, i Water Street, hvor han ble værende i fem år før han ble overflyttet til Kuwait og senere Afghanistan, hvor han var med på å starte landets første forsikringsselskap.

Nå bor han i Melbourne, Australia, hvor han fortsatte å jobbe for Marine Insurance inntil han pensjonerte seg. Han er bare tilbake i hjembyen på besøk. Moren drev og sendte ham avisutklipp om Beatles fra Liverpool Echo mens han var utenlands, og selv kjøpte han platene etter hvert som de kom ut.

I 2001 solgte han sitt eksemplar av Little Richard-singlen for $5,000 på en Rock’n’Roll memorabilia auksjon, senere solgte han resten av platesamlingen fra tenårene til en samler i Dallas, Texas.

Kilde: Liverpool Echo
Bokens nettsted: JohnLennonLegend.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar