26 februar 2016

Sjelden Beatlessingle auksjoneres ut

Singlen er en 10" plate som skal avspilles på 78 omdreininger per minutt.
En plate Brian Epstein (hans håndskrift på etiketten) fikk lagd på HMV-butikken i Oxford Street i 1962 for å ha med rundt når han skulle i møter med plateselskapene. Den inneholder to sanger fra prøvespillingen for Decca. Platen skal auksjoneres ut i mars.

Epstein har skrevet "Paul McCartney & The Beatles", fordi han sang denne.
Platen inneholder to sanger, "Hello Little Girl" og "'Till There Was You". Det er Les Maguire (74) fra Liverpoolgruppa Gerry and the Pacemakers sitt barnebarn som auksjonerer bort platen, som forventes å innbringe opp mot £10,000. Med stor sannsynlighet er dette et eksemplar som ble gitt til the Pacemakers for at de skulle lære seg "Hello Little Girl", som de spilte inn. Etter innspillingen ga Brian Epstein platen til Maguire."Hello Little Girl" ble tilbudt Gerry and the Pacemakers som oppfølger til "How Do You Do It". De spilte den inn 17. juli 1963, men bestemte seg for heller å utgi Mitch Murrays sang "I Like It" - noe de sikkert gjorde lurt i.
Men allerede 3. juli hadde en annen Liverpoolgruppe, The Fourmost spilt inn sangen i EMIs studioer i Abbey Road, produsert av George Martin. Den ble utgitt 30. august som gruppens debutsingle og sangen gikk til nummer 9 på hitlistene i UK. Gerry and the Pacemakers' versjon av sangen kom ikke ut før i 1991 på deres samle-CD "The Definitive Collection".
Den versjonen av sangen som befinner seg på den 10"-singlen som nå skal auksjoneres ut er høyst sannsynligvis den som Beatles spilte inn for Decca, og den finner vi på "Anthology 1" fra 1995.

John Lennon & The Beatles står det på "Hello Little Girl"-siden av platen.
Det er Omega Auctions som står for auksjonen den 22. mars.

Kilde: BBC News

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar