06 september 2016

Eight Days A Week på kino - Norgespremiere i Steinkjer!

Ringen Kino, Oslo kl 20:30 den 22. september.
Da er det klart at det blir på Ringen kino i Oslo at "Eight Days A Week - The Touring Years" settes opp - og billettsalget er i gang. Torsdag 22. september kl 20:30 starter forestillingen. Filmen settes opp i sal 1, som har en kapasitet på 409 seter + 2 HC-plasser. Vi satser på å få til et lite Beatlestreff i forkant av forestillingen, dette annonseres senere.
Filmens spilletid er oppgitt til 2 timer og 16 minutter. Ettersom selve hovedfilmen er på 1 time og 40 minutter betyr dette mest trolig at vi også får se Shea Stadium-filmen!

Filmen settes også opp i andre byer. 

22 september: Askim KinoHalden Kino, Horten Kino, Hønefoss Kino (kl 19:30), Kragerø biografKristiansund Kino, Kulturbadet (Sandnessjøen - kl. 19:00),  Asker KinoKilden Kino (Tønsberg),  Ringen Kino (Oslo), Verdal Kino og Ålesund Kino.

22 september, men de har ikke oppdatert sine nettsider ennå: Fredrikstad Kino, Hjertnes Kino (Sandefjord), Herøy Kino (Fosnavåg), Charlie (Porsgrunn), Saga kino (Steinkjer) kl 18.

23. september: Tromsø, Alta

28 september: Trondheim kino og Kimen Kino (Stjørdal)

3. oktober: Bergen Kino

4. oktober: Lødingen kino

14. oktober: Harstad

6. oktober: Tynset kino

16. november: Kongsberg kino

På premieredagen viser de fleste kinoene filmen kl 20:30, men Hønefoss kino viser den kl 19:30, Kulturbadet i Sandnessjøen har satt den opp klokken 19, og Saga kino i Steinkjer har satt den opp allerede kl 18 - så er det altså der Norgespremieren foregår. Hvem skulle trodd? Ellers har vi nå fått med oss Troms og Finnmark, da filmen vises i Tromsø og Alta 23. september.

I Japan er datoen den 22. september, slik som i Norge - men der er det en spesiell variant av filmen som vil bli vist, med flere scener fra Beatles' besøk i Japan i 1966. Det viser seg at 1966 var året da politistyrkene rundt om i verden drev og filmet rundt Beatleskonsertene, mest for å dokumentere hvordan man kontrollerer store menneskemasser. Tidligere har det sirkulert slike politifilmer fra konsertene i München og Hamburg, nå har filmskaperne bak "Eight Days A Week - The Touring Years" funnet en slik politifilm også fra Tokyo. Den har ikke sirkulert blant samlere tidligere.

LENKER:
Facebook Eventside for Ringen kinos forestilling
Filmwebs side om filmen
Nordisk Film Kino

1 kommentar:

  1. På kinoenes nettsteder står det:
    "Medvirkende: Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr, George Harrison".
    Jøss, jeg trodde det het John, Paul, George og Ringo. Hvorfor har de føkka opp rekkefølgen?

    SvarSlett