03 februar 2017

Slik ble de Beatles

Dokumentaren på DVD fra Wienerworld. Sone 2. 52 minutter.
På TV i kveld: NRK2 kl. 21:40
"Slik ble de Beatles" ("Becoming... the Beatles") Amerikansk dokumentar, 52 minutter. Programbeskrivelse: På 50-tallet var Liverpool en stygg havneby. I de fattigslige gatene i arbeiderklassestrøket begynte unge gutter å møtes og lage musikk. Og for noen av dem skulle det bli starten på en karriere som skulle forandre populærkulturen verden over. Vi får se tidlige opptak av John, Paul, George, Ringo og deres tidligere bandkompiser, i tillegg til intervjuer med mange av dem som var med på begynnelsen av eventyret. Produksjonsår: 2016.

Dette ifølge NRK. Men i 2012 gikk det et program på svensk TV som het "Så blev dom Beatles" og som het "Becoming The Beatles" på originalspråket. Dreier det seg her om to forskjellige dokumentarer med nesten samme navn, tro? "Becoming... the Beatles" og "Becoming The Beatles"? Dokumentaren fra 2012 dukket opp på DVD i 2013, og da hadde den prikkene (...) med i tittelen.

Programmet vil også bli tilgjengelig på NRK Nett-TV frem til torsdag 6. april 2017 kl. 22:02. Her er en trailer fra da dokumentaren gikk på PBS America i fjor.


Hele dokumentaren med tysk dubbing ligger ute på YouTube, hentet fra kanalen Arte. Les også undertegnedes anmeldelse av dokumentaren på WogBlog i 2012. Tre av de som døde i fjor, PR mann Tony Barrow, manager Allan Williams og promoter Sam Leach er blant de som er intervjuet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar