26 september 2018

White album - platespilleren

Jada, også til "white album" har Pro-Ject designet en egen platespiller.
I de senere årene har grammofonfabrikanten Pro-Ject lagd en rekke platespillere med Beatlesinspirert design. "White album" er den foreløpig siste i rekka. Pro-Ject er et tradisjonsrikt firma fra Østerrike som har spesialisert seg på å skjemme bort vinylplater med stilige platespillere og de lager også en masse forskjellig tilbehør av høy kvalitet.

Utgangspunktet for denne nye modellen er en platespiller i deres sortiment som heter 2Xperience, og som firmaet har kledd opp i "white album" design.

"white album" platespilleren sett ovenfra.
Tekniske detaljer:
Spesialversjon of 2Xperience SB
Begrenset opplag
Elektronisk hastighetskontroll med 33 og 45 omdreininger per minutt i et system som kalles “Speed Box” med meget god hastighetsstabilitet
Tung platetallerken i akryl
Diamantskåret drivhjul
Klamp som holder platen fast mot tallerkenen er inkludert
Resonansoptimalisert MDF chassis i matt hvit
Audiofil 9”CC Evo tonearm
Inverterte tonearmfester (ABEC 7 kvalitet)
2M Hvit pickup ferdig montert

En standard 2Xperience SB får du for ca 10 000 kroner fra Komplett, denne "white album" designmodellen er foreløpig kun tilgjengelig for forhåndsbestilling fra Beatles Store USA, og derfra koster den $1,799.00, noe som tilsvarer omlag 14 592 kroner. Platebutikken "Big Dipper" i Oslo tok inn noen eksemplarer av den forrige modellen, "Yellow Submarine" i sommer, og den solgte ut raskt. På Platekompaniet har de fortsatt noen igjen av denne modellen, som koster 4 990 kroner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar