09 august 2013

Beatles Ordbok

Expert Texpert

Visste du at Paul McCartney, komponist av både Blackbird, Bluebird og Jenny Wren er en ivrig ornitolog?

Eller at ordet Beatlemania først ble ytret av en teddy boy fra Merseyside under en rettshøring tidlig på sekstitallet?

Boka "Expert Textpert" avslører også at John Lennon som guttunge fikk ris av en paraply som tilhørte en slektning av Eleanor Rigby og at She Loves You-refrenget "yeah,yeah,yeah" forvandlet seg til et substantiv i Frankrike på sekstitallet for å beskrive unge mennesker med langt hår.

"Expert Textpert: The Beatles Dictionary" er en leksikalsk reise i den rike historien til planetens favorittband. Bokas mål er å studere opprinnelsen av Beatlesord og deres relevanse i dag. Ordene er delt opp i tre kategorier:

- Beatlesoppfinnelser er ord og uttrykk oppfunnet av eller for Beatles (Crimble, grotty osv.)
- Beatlesanvendelser er etablerte ord eller uttrykk som har fått ny mening av The Beatles (Apple, Taxman osv.)
- Eksterne anvendelser er etablerte ord eller uttrykk som har fått ny mening av journalister, biografiskrivere, fans osv, (The Quiet One, Moptop osv.)

Boka er tilgjengelig på Amazon.com og kan lastes ned for Kindle og iPad. Om du har en androidbasert mobiltelefon eller nettbrett finnes det også en Kindle App som lar deg få lese boka på dette.

Bestill Expert Textpert:The Beatle Dictionary

Daily Mail bragte i går en artikkel som tar for seg den nye boka "Beatles and Me", og i den forbindelse publiserte de også et bilde av undertegnede med en for meg uventet og mystisk copyright.
Boka handler om fans' tilfeldige møter med en Beatle eller fler.

Lenke til artikkelen i Daily Mail
Bestill boka her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar