21 august 2013

Live at the BBC Volume 2

"Baby It's You" EP fra "Live at the BBC" prosjektet i 1994.
I en intern liste over kommende utgivelser, avslørte Universal Music Norge nylig planer om å gjenutgi The Beatles' "Live At The BBC" sammen med en ny utgivelse, "Live At The BBC Vol. 2" den 4. oktober 2013. Datoen er foreløpig, og kan flyttes. "Volume 2" vil bestå av BBC-opptak med Beatles som ikke var på den opprinnelige platen. "Live at The BBC" kom ut i 1994, og var en forsmak på hva som ventet oss av arkivmateriale fra Beatles, noe som kom for en dag via Anthology-prosjektet.

BBC hadde for vane å spille over brukte bånd, og da 1970 kom så hadde de slettet så godt som alt de hadde av Beatlesopptak. Mye av det har senere blitt reddet, takket være lyttere som satt hjemme med båndopptakere og takket være interne BBC LP-plater med showene som på denne måten ble distribuert til BBC-stasjoner i andre land. I 2012 hadde BBC en kampanje hvor de ba lyttere bringe med seg sine hjemmeopptak til BBC for vurdering, forhåpentligvis har dette reddet enda flere Beatlesprogrammer, eller bragt oss opptak i bedre kvalitet enn før.I 1994 kom det også ut en firespors EP samtidig med "Live at the BBC" albumet. Denne inneholdt opptak som ikke var på albumet: "Baby It's You", "I'll Follow The Sun", "Devil In Her Heart" og "Boys". Vi håper denne EPen nå er inkludert i den nye utgivelsen.

En bok om Beatles' BBC-opptredener er også planlagt utgitt i oktober. BBC-mannen Kevin Howlett er eksperten på dette området og forfatter av de tidligere standardverkene med dette temaet: "The Beatles At The Beeb 1962-1965" og "The Beatles At The BBC". Hans nye bok heter "The Beatles:The BBC Archives" og kommer 10. oktober, samme dag som første bind av Mark Lewisohns "definitive" Beatlesbiografi i tre deler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar