20 februar 2014

Beatles dominerer USA-lista!

A sample of albums by the Beatles
Gjett hvilken gruppe som har 13 album inne på Billboards Top 200 albums denne uka? Ser ut som publisitetsregnet i forbindelse med femtiårsjubileet for Beatles' første USA-visitt har gitt seg utslag i kjøpelysten. Beatles har altså 13 albums inne på Topp 200-lista, fire av disse er i Topp 100, og den som selger best er på plass nr 20. Og de nyutgitte amerikanske albumene er bare fem av platene som ligger på lista, fire av de veldig langt nede. Slik ser det ut::
Her finner vi tre hitsamlinger, den fullpakkede single-discen "1" som inneholder alle førsteplasseringene til Beatles, enten i UK eller USA, og de grundigere "1967-1970" ("the blue album") og "1962-1966" ("the red album").
Fjorårets utgivelse av BBC-innspillinger har fått et puff, og det samme har gruppas senere album "Abbey Road", "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" og "The Beatles" ("the white album").
Litt rart å se albumet "Love" fra 2006 - en lapskaus av Beatlesanger mikset sammen som lydspor for Las Vegas-showet - såpass høyt oppe på lista.

Billboard

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar