14 april 2014

Førsteinntrykk av A Hard Day's Night

John i badekarscenen, dette bildet er kolorisert
Den nyrestaurerte utgaven av Beatles' første film, “A Hard Day's Night” hadde sin premiere 12. april på TCM Classic Film Festival i Los Angeles og Matt Hurwitz, som var til stede, fortalte Beatles Examiner at den nye versjonen er en stor forbedring. Filmen har fått en ny 4K overføring til det digitale domenet, og er godkjent av regissør Richard Lester.
“Bildet ser fantastisk ut. Det er i sitt originale 1.75:1 format, som var vanlig i England på den tiden, så man ser hele bildet, ubeskåret,” sa Hurwitz. “Restaureringen er forbløffende – virkelig vakker gråskala, slik en godt fotografert svart hvit film skal se ut og ikke for mye kontrast. De har gjort en strålende jobb med den.”
Den viste filmen hadde et nytt 5.1 surround lydspor, produsert av Giles Martin, sønnen til Beatlesprodusent Sir George Martin. “Giles Martins nye stereolydspor var veldig bra, spesielt sangene. Det er en forsiktig stereomix, a la 1964, det lyder ikke 2014,” sier han. “Musikken er virkelig rik - veldig kraftfull - men ikke slik at den kommer fra hele salen, og det er slik jeg vil ha det. Det er bare en såvidt merkbar stereospredning.”
You Can't Do That
The Making of A Hard Day's Night
1994 DVD
En representant fra Criterion Collection fortalte Hurwitz at de forventet å distribuere filmen i tide til dens 50-årsjubileum i UK, hvilket fant sted 6. juli 1964. Filmen ble lansert i USA måneden etter, 11. august.
Ifølge kilder Norwegian Wood har vært i kontakt med, vil den eneste visningen av filmen i Europa i år være den forestillingen i Leeds vi fortalte om i en tidligere nyhetssak.
Den nyrestaurerte filmen vil utgis i en 3-discs Blu-ray og 1-disc DVD versjon den 24. juni i USA. Både DVD og Blu-ray versjonene vil ha et monolydspor og Martins nye 5.1 surround lydspor. Andre ting som vil være inkludert er “In Their Own Voices”, en ny dokumentar med lydkommentarer fra Beatles; et intervju med Mark Lewisohn, forfatteren av “All These Years, Volume 1: Tune In”; og “You Can’t Do That: The Making of “A Hard Day’s Night”, dokumentaren som tidligere ble utgitt på VHS og DVD i 1994.
Blu-ray versjonen vil ha noen eksklusive bonuser i tillegg: ukomprimert mono, ukomprimert stereo og DTS-HD Master Audio; et nytt lydintervju med regissør Lester; “Things They Said Today”, dokumentaren som var med på 2000-utgaven av filmen fra Miramax; samt Lesters kortfilm “The Running Jumping and Standing Still Film” fra 1960 med Peter Sellers og Spike Milligan. Blu-rayversjonen vil ikke selges separat, du får den i en såkalt dual formatpakke som også inkluderer DVD-versjonen. DVD-utgaven vil være kodet for region 1 (USA), så du vil trenge en sonefri DVD-spiller for å få sett denne versjonen. Det er imidlertid tale om en europeisk utgivelse, men der har vi foreløpig ingen dato eller andre detaljer, vi kan jo håpe på at den etter hvert vil foreligge i skandinavisk versjon med valgfrie norske undertekster.
Kilde: Beatles Examiner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar