10 mai 2014

Sjelden "I Feel Fine" musikkvideo

Den amerikanske filmskaperen og kunstneren Stephen Verona støtte tilfeldigvis på John Lennon på en nattklubb i London i 1966, noe som førte til et samarbeid dem imellom om en musikkvideo til "I Feel Fine". Verona foreslo at han skulle produsere en film for en Beatlessang, og Lennon sendte ham en acetate med hvit etikett. Ettersom det ikke sto noe på etiketten trodde Verona at sangens tittel var "She Said So", han var tydeligvis ikke kjent med sangen. Verona lagde en serie på mer enn 200 tegninger, og da John Lennon var en tur innom New York tilbragte de en natt med å røyke, diskutere prosjektet og fargelegge tegningene sammen.
Den ferdige filmen ble vist på Museum of Modern Art i New York, og den ble belønnet med priser fra filmfestivalene i San Francisco, Atlanta og Chicago, såvel som CINE-prisen Golden Eagle.

Hva var det som fikk Lennon til å tenke på "I Feel Fine" til dette prosjektet? Kan det være på grunn av at sangen skulle benyttes på den kommende LPen "Oldies But Goldies", og at Lennon ønsket seg en moderne promofilm til den?

Senere i karrieren har Verona produsert mange musikkvideoer (blant annet Rain On The Roof med the Lovin' Spoonful i 1967, se video), fikk en Oscar-nominasjon for 'The Rehearsal' (1972 Best Short Subject, Live Action Film) og tok siden steget over til spillefilmer, blant annet produserte han 'The Lords Of Flatbush' i 1974, som var Sylvester Stallones debut i en hovedrolle.

Beatles spilte inn to egne musikkvideoer til "I Feel Fine" i Twickenham Film Studios 23. november 1965. Disse var produsert av Tony Bramwell og ble lisensiert til TV-selskaper verden over, og Veronas film har havnet i skyggen av disse. Det er Stephen Verona selv som har lastet opp videoen sin til YouTube (over). Her er den mest kjente musikkvideoen til sangen (under) fra Twickenham.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar