15 september 2014

Lag video til What Is Life

Apple Scruffs/What is Life: den norske singlen
For å feire utgivelsen av The Apple Years 1968-75 har Olivia & Dhani Harrison gitt filmmakere muligheten til å lage musikkvideo til George Harrisons sang 'What Is Life'.
Sangen ble opprinnelig utgitt i november 1970 på All Things Must Pass trippelalbumet, og i februar 1971 som andre single fra albumet. 'What is Life' kom inn på topp ti i flere land, beste plassering i Norge var en sjuendeplass på VG-lista.
Sangen ble komponert av George i 1969, og han hadde egentlig tenkt at Billy Preston skulle spille den inn, men den ble ikke innspilt før All Things Must Pass innspillingene i mai 1970 da George var i Abbey Road studios med Phil Spector. Med musikere som Eric Clapton, medlemmer av Badfinger, og messingblåsere ved Bobby Keys og Jim Price har 'What is Life' blitt en av Georges mest anerkjente sanger.
Ettersom det ikke ble lagd noen offisiell musikkvideo den gangen har man nå en sjelden sjanse til å lage den offisielle videoen til en elsket og tidløs innspilling.

Premiering og vurdering
5 finalister vil bli valgt ut av Universal Music og Genero.tv og disse vil vinne hvert sitt eksemplar av The Apple Years boksen. Den endelige vinneren vil bli valgt av Dhani & Olivia Harrison fra de fem finalistene og vil vinne $5000, pluss at videoen vil bli lagt ut på George Harrisons offisielle nettsted, facebookside og YouTube-kanal. Du kan melde deg på på Generos nettside for konkurransen. Frist: 21. oktober 2014.

Fanlagde videoer
Trenden med å invitere fansen til å lage musikkvideoer er populær, og metoden har tidligere vært tatt i bruk både av Paul McCartney og Ringo Starr. Ringos oppdaterte versjon av "Wings" hadde en musikkvideo lagd av Jem Gerard, som vant $3,000 for sitt vinnerbidrag i 2012. I 2007 inviterte Paul McCartney fans til å sende inn videofilmer til sporet "Nod Your Head", og et collage ble satt sammen av de innnsendte bidragene. Siden da har McCartney lagt ut flere andre fanlagde videoer for sine nye sanger.
Fanlagde videoer er også en trend på YouTube, typisk er de satt sammen av bilder og eller filmklipp fra artisten som synger sangen. Her er en seks år gammel fanlagd musikkvideo for nettopp 'What is Life':

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar