12 september 2014

Ny live single

She Loves You - Live in Stockholm 1963
Det lille italienske plateselskapet Kutmusic har benyttet seg av smutthullet i EUs rettighetslovgivning til å gi ut to sanger fra den berømmelige svenske radiokonserten fra 1963. Hyllet som kanskje det beste konsertopptaket av Beatles noensinne ble denne konserten benyttet på The Beatles' Anthology i 1995 - men kun fem av de syv sangene var inkludert på albumet. De gjenstående to, "She Loves You" og "Twist And Shout" blir presentert på denne CD singlen.
Radioprogrammet het "Popgrupp från Liverpool på besök i Stockholm", og har blitt kringkastet flere ganger på Sveriges Radio, siden første gangen i 1963. Sist det ble sendt var i oktober 2013.

Bootleg Recordings 1963

Da den offisielle "Bootleg Recordings 1963" kom ut til jul i 2013 på iTunes antok vi at utgivelsen var ment for å lukke dette smutthullet i lovgivningen, men det var ikke tilstrekkelig. Det fantes andre 1963-opptak i sirkulasjon blant fans og samlere som ikke var på den utgivelsen, og de to sporene på denne singlen var blant disse.

The backside of the sleeve

CD-omslaget parodierer den "grønne serien" singler fra syttitallet, og lister opp Hans Westman som (opprinnelig) innspillingstekniker, og Nicola Battista som teknikeren ansvarlig for lydrestaurering.

Det har vært spekulert i at den flotte kvaliteten på dette opptaket kan skyldes det faktum at Beatles' egne Vox forsterkere ennå ikke hadde ankommet Sverige, så de måtte benytte Fender forsterkere som befant seg i studioet på Karlaplan. Beatles var bundet av en kontrakt til kun å benytte Vox forsterkere, men de regnet med at de kunne omgå dette denne gangen, siden de kun skulle høres og ikke sees (bortsett fra av studiopublikummet). Dette, i kombinasjon med et state of the art innspillingsstudio og et entusiastisk publikum gjorde denne konserten til et flott tidsbilde av Beatles live i 1963.

Denne singlen er listet opp hos Discogs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar