17 november 2014

A Hard Day's Night på Cinematekene

A Hard Day's Night - på kino i Norge igjen!
Da er det klart at også vi i Norge skal få sjansen til å oppleve "A Hard Day's Night" i kinosalene igjen, i hvertfall i sju byer.
A Hard Day’s Night vil bli vist på Cinematekene i Oslo, Lillehammer, Bergen, Trondheim, Tromsø, Stavanger og Kristiansand torsdag 4. desember.

Visningstider:
  • Bergen torsdag 4. desember kl. 19.00, og søndag 7. desember kl. 13.00 og kl. 21.00
  • Kristiansand torsdag 4. desember kl. 18.00
  • Lillehammer  torsdag 4. desember kl. 18.00
  • Stavanger torsdag 4. desember kl. 18.00, og tirsdag 9. desember kl. 12.00
  • Tromsø: Se www.verdensteatret.no
  • Trondheim torsdag 4. desember kl. 14.00 og kl. 18.30
  • Oslo torsdag 4. desember kl 18:30 og tirsdag 9. desember kl 18:00

Her er Cinematekenes tekst om filmen:
Richard Lesters impresjonistiske beretning om 24 kaotiske timer i John, Paul, George og Ringos liv er en fantastisk musikal-komedie, som viser Liverpools berømte sønner på sitt mest lekende, kreative og fandenivoldske. På en forbilledlig måte overfører A Hard Day’s Night musikkens iboende energi til det visuelle. Filmen beveger seg fra eventyr til cinéma vérité, veksler frydefullt mellom det abstrakte, absurde og realistiske – og gir oss store øyeblikk av så vel parodi og satire, som uforfalsket tull og tøys.
A Hard Day’s Night er en modig film for sin tid. Dette er tross alt et portrett av verdens mest populære band på høyden av sin karriere. Filmens smittende anarkistiske energi er et resultat av Lesters modige valg om å følge sin egen smak og nese i stedet for å spille safe. Godt hjulpet av Owens fantasifulle, plot-løse manus, ville han framstille gruppen som den var. Og det har han fått til. Denne filmen er The Beatles anno 1964, og din popkulturelle dannelse avhenger av å ha sett den.
Filmen vises digitalt i 4k fra Criterions nyrestaurerte utgave i forbindelse med femtiårsmarkeringen.

1 kommentar:

  1. De viser A Hard Day's Night torsdag 4. desember kl 18:30 og tirsdag 9. desember kl 18:00 iflg cinematekets egne programsider.

    SvarSlett