13 oktober 2015

Printannonse for Beatles 1

Plakatbilde for "Beatles 1".
For tredje gang i moderne tid har dette fotografiet blitt benyttet for å promotere et nytt produkt fra The Beatles, denne gangen er det for "Beatles 1", den nye utgaven av 2000-utgivelsen. Man kan bare spekulere om de nåværende medarbeiderne til Apple Corps Ltd og/eller Universal Music Group ikke har vært klar over de tidligere gjenbrukene av motivet. Det begynte med utgivelsen av singlen "Real Love" i 1996, og fortsatte ti år senere med CD-boksen "The Capitol Albums Vol 2" fra 2006.

"Real Love" singlen, 1996.
The Capitol albums Vol 2 fra 2006.
Ni år senere benytter man altså igjen det samme bildet for å promotere et nytt produkt. I fotografiet, som er tatt av Beatlesfotograf i perioden 1964-1966 Robert Whitaker, har man i de nye versjonene fjernet sigarettene.

Helsides annonse i novembernummeret av det britiske musikkbladet "Record Collector".

Du kan også se dette bildet benyttet på Universal Musics Beatlesside i Japan.

Her er Whitakers originalfoto, med sigarettene intakt. Det har også tidligere vært benyttet som kalenderbilde på åtti- og nittitallet.

Grafikken bak the Beatles er fjernet i moderne utgaver av fotografiet,
men de har glemt den lille biten mellom Paul og George. Foto: © Robert Whitaker
Med så mange bilder av Beatles tilgjengelig, og nye bilder som dukker opp nesten ukentlig, så er det ingen grunn til å benytte bilder som har hatt en såpass prominent plass i tidligere kampanjer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar