29 januar 2016

Admiral Grove 10 til salgs

"V for victory" ornamentet ble nylig erstattet med et nytt under fasadeoppussing.
Etter at tidligere leietaker Margaret Grose døde, er huset Ringo Starr vokste opp i og bodde frem til Beatles tok av til salgs. Admiral Grove nummer 10 i Toxteth er tillatt solgt av borettslaget, og inntekten av salget vil gå til oppussing av andre hus i området.

Ringo med trekkspill utenfor Admiral Grove 10, sammen med moren Elsie.
Det viktorianske rekkehuset består av en stue, et kjøkken, bad og to soverom. Medlemmer av Beatles og andre venner som Cilla Black var hyppige gjester i huset tidlig i karrieren. Like rundt hjørnet ligger the Empress pub som ble avbildet på Ringos første soloalbum Sentimental Journey. I filmen "The Mersey Sound" fra 1963 ser vi Ringo forlate huset for å plukkes opp av George Harrison, som kommer kjørende i sportsbilen sin. Scenen ble også benyttet i musikkvideoen til BBC-innspillingen av "Words of Love" i 2013.

Utenfor Admiral Grove 10: Ringo med moren Elsie og stefar Harry.
Daglig kommer det fans til huset ettersom det er en del av den offisielle guidede Beatlesturen og tidligere beboer Margaret Grose pleide ofte å invitere fansen inn for å ta en titt på stua, frem til hun døde i fjor.

Huset vil bli solgt på auksjon 24. mars 2016. Det er lagt restriksjoner på salget, slik at det ikke kan bli omgjort til en turistattraksjon eller museum.

Huset ligger like opp i veien fra Ringos første barndomshjem i 9 Madryn Street, som nylig ble reddet fra riving. Ringo flyttet fra Madryn Street til Admiral Grove da han var 5 år gammel.I likhet med andre tidligere Beatlesmedlemmers barndomshjem vil huset bli solgt på auksjon i Cavern Club. Torsdag 24. mars går eiendommen under hammeren med prisantydning £55,000, men auksjonarius håper det vil tiltrekke seg investorer som er interessert i Beatles.

I 2014 og 2015 sikret velbeslåtte Beatles fan Jackie Holmes seg både George Harrisons tidligere hjem i Upton Green i Speke såvel som det tidligere hjemmet til Julia Stanley Lennon, Johns mor, i Bloomfield Road i Allerton. Hun planlegger å bosette seg i huset i Bloomfield Road, hvor Julia lærte unge John å spille banjo, og leie ut George Harrisons tidligere hjem i Upton Green i Speke som et objekt med Beatlestema. Huset i Bloomfield Road ble solgt for £155,000 i slutten av mars 2015, mens Upton Green gikk for £156,000 i oktober 2014.

I oktober 2013 ble John Lennons barndomshjem i 9 Newcastle Road i Wavertree (like ved Penny Lane), solgt på auksjon for £480,000 til en ukjent budgiver per telefon. Paul McCartneys barndomshjem i 72 Western Avenue ble solgt på auksjon i Cavern Club i februar 2015 for £150,000 til en anonym kjøper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar