16 februar 2017

Film om Jimmie Nicol


Ett av ankepunktene våre mot fjorårets turnéfilm med Beatles, "Eight Days A Week" var at man i noen glimt kunne se Jimmie Nicol - men hans tilstedeværelse ble ikke forklart. Så det store publikum skulle ikke få greie på at Ringo ble syk like før verdensturnéen i 1964 og at Jimmie Nicol måtte steppe inn og vikariere i første del: Danmark, Holland, Hong Kong og Australia. Men nå rettes dette opp, da Jim Berkenstadts bok om Nicol, "The Beatle Who Vanished" skal bli film!
Jimmies eventyr som Beatle startet da Ringo fikk et illebefinnende under en fotosession med Beatles, og ble innlagt på sykehus med akutt mandelbetennelse. Dette var i juni 1964, rett før gruppen skulle ut på turné og gode råd var dyre, men George Martin visste om en trommeslager som kunne steppe inn. En han nylig hadde brukt på en innspilling med Tommy Quickly, nemlig Jimmie Nicol. Jimmie kunne sangene, for han hadde tidligere spilt trommer på en coverinnspilling av Beatleshits.
Bare 27 timer senere var Jimmie med på sin første Beatleskonsert - i KB Hallen i København.

Før han ble sluppet på scenen ble håret hans børstet frem i Beatlessveis og han hadde til og med på seg Ringos dress - til tross for at buksene var for korte.

Paul McCartney ertet Ringo og sendte ham et telegram: "Skynd deg og bli frisk Ringo, Jimmie sliter ut alle dressene dine!". Jimmie var med i Beatles i 13 dager og spilte på 8 konserter. Ringo ble bedre av mandelbetennelsen (han fikk omsider fjernet mandlene i desember 1964) og kom tilbake til gruppen mens de var i Melbourne, Australia og Jimmie satte seg på flyet hjem - en reise tilbake til glemselen.

Berkenstadts bok følger Jimmie videre i livet, inntil forfatteren mister sporet etter Nicol. Hvor han befinner seg i dag er nemlig fremdeles et mysterium. Selv hans egen sønn har forsøkt å finne ham, uten hell. Filmrettighetene for "The Beatle Who Vanished" er kjøpt opp av Alex Orbison (Roys sønn) på vegne av familiens "Roy's Boys Films", og Ashley Hamiltons "449 Productions". Berkenstadt, som jobbet med boken i seks år, hadde aldri tenkt at den skulle kunne bli en film. Han bekostet selv bokutgivelsen i 2013, men nå som boken skal bli film håper han at et forlag vil kunne være interessert i å utgi en ny utgave av boken. Han forteller Billboard at det er nye utviklinger når det gjelder Nicol etter at boken kom ut.

Kilde: Billboard

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar