16 august 2018

Freda Kelly til Beitostølen

Freda Kelly med Ringo og George under innspillingene for Magical Mystery Tour TV-filmen.
Freda Kelly var Beatles' fanklubbsekretær gjennom hele deres platekarriere og til etter at de hadde gitt seg som gruppe. Hele tiden jobbet hun fra Liverpool, hun ble ikke med da Beatles flyttet til London på grunn av at faren hennes ikke ville det.

Men i 1967 var hun med på innspillingene av Magical Mystery Tour-filmen. Da Beatles hadde gitt seg og det ikke ble noen juleplate i 1970, besluttet man å samle de sju fanklubbsinglene fra 1963-1969 på en LP. Imidlertid var det ingen som hadde styr på hvor opptaksbåndene befant seg, så Freda lånte ut sine eksemplarer av fleksisinglene og fikk de overført til bånd, og så lagde man LP ut ifra dette båndet. Da fanklubbsinglene i fjor ble utgitt i en begrenset vinylboks var det fortsatt Fredas gamle fleksisingler som utgjorde det meste av kilden for 2017-utgivelsen!

Paul McCartney og Freda under MMT-innspillingene.
For noen få år siden sto hun omsider frem etter å ha levd et anonymt liv siden Beatles gikk i oppløsning, og hun ble gjenstand for en dokumentarfilm som vi også har fått se flere ganger på norske TV-skjermer, først på NRK lørdag 24. mai 2014. Det er mulig dokumentaren også vil bli vist på Bergen Internasjonale Filmfestival i høst, men der er ikke programmet offentliggjort ennå. I mellomtiden kan du fortsatt se den online på VGTV.

Nå kommer Freda Kelly til Beitostølen for å delta på Beatlesfestivalen, som går av stabelen 12. - 14. oktober. Det er lørdag 13. oktober kl 14 at hun vil samtale med Dag Inge Fjeld om sitt forhold til the Fabs, Brian Epstein og NEMS, sitt fanklubb-verv, samt hennes spennende Magical Mystery Tour!

Nettsted: Beatlesfestivalen.no

2 kommentarer:

  1. Blir det muligheter for å få signert ting av Freda, tro?

    SvarSlett
  2. Joda, traff Freda i Liverpool sist søndag. Hennes datter vil ha med seg DVD-er for salg, samt flotte A3 postere for salg. Har du kjøpt DVD tidligere går det helt sikkert greit å få signert denne. Hun gleder seg stort til å komme til Norge og Beatlesfestivalen på Beitostølen.

    SvarSlett