13 september 2018

Enda en av Georges gitarer solgt

George lånte denne gitaren i juli og august 1963.
Den 3. juli 1963 var det problemer med George Harrisons "Gretsch Country Gentleman", og den ble levert inn til ettersyn/reparasjon hos Barratts i Manchester. Da Harrison jo trengte en gitar til Beatles-konserten i 'The Playhouse Theatre' i Manchester samme kveld, lånte han derfor en "Maton Mastersound MS-500" som var importert fra Australia. Selv om Barratts allerede samme dag fikk fikset Gretschen, ble Harrison så betatt av den lånte Maton, at han beholdt den i noen måneder - og den var med, da Beatles spilte sin aller siste konsert på Cavern Club, før gitaren ble tilbakelevert til Barratts.
George med Maton-gitaren på Guernsey

Roy Barber, gitaristen i Dave Berry and the Cruisers, kjøpte Maton gitaren etter at George hadde returnert den til Barratts Music Store. Barber spilte på gitaren i flere år, og deretter ble den satt på lager i tyve år inntil Barbers enke auksjonerte den bort på Sotheby's i 2002.

Bak scenen med Royston Ellis på Guernsey 8. august 1963.
I 2015 valgte den daværende eieren å auksjonere den videre, og Julien’s Auctions oppnådde  $485.000 for den da, tilsvarende i overkant av fire millioner kroner. I går blev den selvsamme gitar solgt for £347.200 på auksjon hos Gardiner Houlgate auksjoner i England, en reell nedgang der altså, salgssummen tilsvarer litt over 3,7 millioner kroner.

Lenke:
BBCs nyhetssak

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar