16 september 2018

Egypt Station på listene

Tomt i platebutikken.
Paul McCartneys nye studioalbum "Egypt Station" debuterte på en 3. plass både i UK og her hjemme på VG-lista. Platen forventes å debutere på førsteplass på Billboard Top 200 i USA, og i Tyskland er den McCartneys første førsteplass på albumlista siden "Tug of War" i 1982. Førsteplassen i USA beror til dels på at folk som har kjøpt billetter til McCartneys kommende 2019-konserter der borte fikk "Egypt Station" med på kjøpet. Likevel er ikke McCartneys meritter på de amerikanske albumlistene dårlige fra før av, forrige album, "New" fra 2013 klarte en tredjeplass. Det samme gjorde "Memory Almost Full" i 2007. "Kisses On The Bottom" nådde en femteplass i 2012 og den store samleboksen "Pure McCartney" oppnådde plass 15 så sent som i 2016. I Norge har imidlertid "Egypt Station" ikke gjort det like godt som forrige studioalbum, i 2013 gikk nemlig McCartneys "New" rett til topps på VG-lista i sin første uke!

Imidlertid har flere av Platekompaniets butikker i Oslo vært tomme for "Egypt Station" siden før helga, både på CD og vinyl. Butikkpersonale sier så mangt, bl.a. at platen ikke foreligger på CD ennå, selv om de har hatt den selvsamme CDen i samme butikk dagen før, andre sier at det er feil versjon som er bestilt (den med trippelt utbrettcover er i begrenset opplag, som nå er sluttsolgt). At albumet likevel debuterer såpass høyt på hitlistene både her i Norge og i utlandet er takket være at salget av fysiske enheter er småpoteter i forhold til salg via nedlasting.

Paul poserer med det synlige beviset på at albumet hans ble nr 1 i USA.
Selv var vi i Hamburg da albumet kom ut og vi fant kun ett eksemplar av denne utgivelsen i en av platebutikkene vi var innom, de 9-10 andre platebutikkene vi forsøkte hadde ingen. Den vi fant var vinylutgaven. Vel hjemme i Norge forrige lørdag fant vi ikke albumet i den lokale platebutikken, men Platekompaniet på Strømmen Storsenter hadde CD, men ikke LP.

Gode nyheter for de som er interessert i å skaffe seg den versjonen av CDen som har to bonusspor: Denne er nå tilgjengelig for forhåndsbestilling fra CDon.no til kr 219 pluss 39kr i porto. Den er ellers helt lik "konsertina" CDen, men har et grønt bånd rundt omslaget, der den vi har sett i butikk i Norge hadde rødt. Forventet inn på lager 21. september.

Spotify har lagt ut en spilleliste fra Paul McCarteys konsert i Abbey Road Studios i juli, noe kun med lyd og noe også med video.


Som kjent ble også konserten på Cavern Club filmet, den filmen vil bli vist på filmfestivalen i Cannes neste år, og sannsynligvis bli tilgjengeliggjort for et bredere publikum i kjølvannet av dette. Imidlertid er det ute en trailer for denne filmen på YouTube.

21. september er slippdato for det Platekompaniet kaller Limited Norwegian Edition av "Egypt Station", dette er den samme utgaven som ble solgt i USA i Target-butikker og i UK i HMV-butikker, den med 18 spor. Her er lenke til denne utgaven hos Platekompaniet.

Andre lenker:
- Under the staircase på Spotify
- Intervju med NME
- Billboard

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar