25 september 2013

Halvveis gjennom Lewisohn


Lørdagsdansen på lokalet i Port Sunlight, juli 1962. Foto: Little, Brown Book Group.

Ja, det er ikke jeg som er halvveis gjennom den nye Beatlesbiografien, det er noen av de andre anmelderne. Mitt anmeldereksemplar av Mark Lewisohns "Tune In" er fortsatt i postgangen. Her er David Hepworths oppsummering etter 540 sider.

Den boka som er på vei til meg i posten er bare den ordinære utgaven, den som vil kjøpes av den jevne leser. Jeg har planer om å skaffe meg spesialutgaven, den som inneholder originalmanuset, før forlaget ba Lewisohn om å høvle ned stoffet til det halve.
Så jeg kommer sannsynligvis til å vente med å lese den til jeg har den ordentlige. Ellers kaster jeg bort tiden med å lese ting om igjen.

I mellomtiden vil det dukke opp historier fra boka her og der gjennom media, i diskusjonsfora og på blogger. Som de eksklusive utdragene fra the Telegraph som jeg lenket til forleden. Og i går dukket dette fotografiet opp i den britiske pressen:

Lennon og en bebrillet McCartney, sommeren1961. Lånte han Lennons briller? Foto:
Little, Brown Book Group/PA Wire

Lewisohn skal ha kjøpt dette bildet av en kvinnelig fan i Liverpool for mer enn 20 år siden, og har tatt vare på det frem til nå. Det vil nå et bredere publikum gjennom boka hans, men ettersom det nå har vært i britiske aviser vil det allerede ha nådd et enda større publikum enn de potensielle bokkjøperne.

Jeg må innrømme at det er denne første boka i trilogien jeg ser mest frem til. Etter 1962 levde Beatlene et hektisk og for det meste offentlig liv. Det vil være denne boka som inneholder åpenbaringer.

Offisielt nettsted

4 kommentarer:

 1. Kjære Roger
  Hva er en "triologi"? Slå opp i ei ordbok og sjekk om du finner ordet. Mest sannsynlig finner du da ordet TRILOGI! Er litt flaut at du konsekvent bruker feil ord også i den engelskspråklige bloggen din. Det fremstår som litt ustudert, hvis du skjønner hva jeg mener.
  Ellers takk for en fantastisk god oppdatering på stoff om verdens beste rockeband gjennom mange år!

  SvarSlett
 2. Kjære deg. Takk for korreks. Jeg har nå gått gjennom de aktuelle postene og fjernet overflødige oer. Både på norsk og engelsk. Hilsen en ustudert Roger

  SvarSlett
 3. Uff, ikke meninga å såre deg! Du er kongen av Beatles i Norge! Syns bare det stakk så veldig ut som en utdriti feil som ikke hører hjemme på beatles-sidene dine.
  Tusen takk for den fenomenale jobben du gjør i Norwegian Wood og med den supre wogbloggen din!

  SvarSlett
 4. Beklager hvis jeg hørtes furten ut, det var ikke meningen, korreksen var berettiget og jeg er glad for den.

  SvarSlett