25 september 2013

Lennon Bermuda app

Tyler Coneys, til venstre, var med i mannskapet på båten Megan Jaye, som John Lennon seilte til Bermuda med i 1980.
Innhold for nettbrett fra de fire Beatler er en trend i tiden, fra før av har vi George Harrisons gitarapp og Ringos ebok.
Nå kommer en app som handler om John Lennons Bermudareise og -opphold i 1980. Noen av sangene til det som skulle bli hans siste album mens han var i live, “Double Fantasy” ble til på Bermuda.
Det er en iPad og iPhone app som har utgivelsesdato den 5. november, en typisk Lennondato fra "Remember".  Appen vil inkludere noen rå demoinnspillinger som Lennon gjorde i løpet av turen, såvel som visuelt materiale så som håndskrevne tekstark og fotografier.
Appen blir satt sammen av filmregissør Michael Epstein og digitalkunstner Mark Thompson.
Den vil bestå av to aktivitetsstrømmer. Den første, kalt “Play” lar brukeren følge Lennons reise, som startet 6. juni 1980 i Newport, Rhode Island, da han seilte til Bermuda på den 43 fot lange sluppen Megan Jaye sammen med sønnen Sean, da 4 år, og et mannskap på tre.
I løpet av reisen kom de inn i et uvær, og Lennon har i intervjuer beskrevet hvordan han styrte skuta på egen hånd under deler av stormen, mens han sang shantyer.
Lydklipp av Lennon og medlemmer av mannskapet som beskriver reisen er inkludert. Appen inkluderer også glimt av steder Lennon besøkte i løpet av sitt opphold på Bermuda.
Den litt mer lovende delen av appen heter “Listen”, og det er her vi kommer til å finne Lennons innspillinger av sanger som ble komponert på Bermuda. I løpet av oppholdet spilte Lennon disse sangene over telefon til Yoko Ono, som var igjen i New York. Hun komponerte svarsanger, og spilte dem for Lennon. Disse sangene ble grunnlaget for “Double Fantasy,” som paret beskrev som “a heart play,” såvel som en planlagt oppfølger som Yoko fullførte etter mordet på Lennon, “Milk and Honey.”
Lennons demoinnspillinger er ikke totalt ukjente. Yoko Ono har utgitt noen få av de på posthume samlinger som “John Lennon Anthology” og “Acoustic,” og flere dusin av de ble spilt i løpet av den 219-episoders lange radioserien “The Lost Lennon Tapes”.  Den gikk på amerikansk radio i flere år fra 1988, og var lenge en kilde for mange bootlegs.
Men Lennon spilte inn mange tagninger av hans sanger i forskjellige stadier av utviklingen, og “The Bermuda Tapes” vil inkludere versjoner hvor flere forskjellige tagninger er spleiset sammen for å vise sangenes utvikling, blant dem “Woman”, “(Just Like) Starting Over”, “I’m Losing You”, “Nobody Told Me” og “Dear Yoko”.

Produsentene sier at alle inntekter fra appen vil gå til WhyHunger, en veldedig organisasjon som ble startet av sanger Harry Chapin i 1975.

Dessverre fortsetter praksisen med at Beatlesapper kun blir tilgjengelige for Applebrukere, mens vi med andriodbaserte nettbrett ikke får muligheten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar