15 september 2015

Beatles 1 remikset remastret og med DVD/Blu-ray

"The Beatles 1": CD/DVD Digipack utbrettcover


Utgaver:
Uten CD:
  • Blu-ray
  • DVD
  • I tillegg vil det senere komme en dobbel vinyl-LP
"The Beatles 1+": Deluxe blu-ray utgave i begrenset opplag

Pressemelding:

THE BEATLES’ VIDEOER OG TOPPHITS SAMMEN FOR FØRSTE GANG

Helt nye utgaver av The Beatles 1 setter sammen nydelig restaurerte musikkfilmer og videoer med helt nye stereo og surround lydmikser.

The Beatles 1+ Deluxe utgave inneholder The Beatles i 50 filmer & videoer

London – 15. september 2015
Etter at Beatles sluttet å dra på turneer, og fordi det å reise verden rundt for å promotere nye utgivelser var umulig, lagde gruppen i større og større grad det som kan beskrives som "minifilmer". Disse nyskapende promofilmer og videoer hjalp med å definere måten vi har kommet til å se musikk på, ikke minst fordi Beatles tilnærmet seg filmmediet med den samme letthet og skaperglede som de bragte til innspillingsstudioet, og utforsket nye kreative muligheter med smittende glede. For å vise frem gruppens filmarbeider for sangene på "1", basert på de 27 singlene som hevdet seg på førsteplassen av de britiske og amerikanske hitlistene, utgis det nå en nyrestaurert versjon av albumet i mange forskjellige konfigurasjoner for utgivelse verden over den 6. november av Apple Corps Ltd/Universal Music Group.

"The Beatles 1": Kun blu-ray
CD/DVD og CD/Blu-ray utgavene setter sammen nydelig restaurerte videoer for hver av sangene, med nye stereo- og 5.1 Dolby Digital samt DTS HD surround lydmikser. Den helt nye Beatles 1+ (En pluss) feirer Beatles' karriere i over 200 minutter gjennom 50 promofilmer og videoer. Dette inkluderer de 27 førsteplassene, med de restaurerte videoene, sammen med enda en disc med ytterligere 23 videoer, inkludert alternative versjoner, såvel som sjeldne og nyrestaurerte filmer og videoer, alle har nye lydmikser i luksuspakker med CD/2-DVD og CD/2-Blu-ray. Selve "1'" CDen blir også gjort tilgjengelig på egen hånd, med nye stereomikser. En dobbel-LP på 180-grams vinyl kommer noe senere som egen pakke.

"The Beatles 1": CD+DVD i Digipack
De nye utgavene av The Beatles 1 har vært muliggjort takket være omfattende detektivarbeid, og restaureringen av de originale promofilmene, klassiske TV-opptredener og andre nøye utvalgte videoer gjennom gruppens historie. Apple Corps gravde dypt i sine Beatlesarkiver for å komme opp med et bredt utvalg filmer og videoer, basert på sjeldenhet, historisk verdi og kvaliteten på fremføringene. Et team på 18 film- og videoteknikere og restaureringsspesialister ble satt sammen av Apple Corps for å gi seg i kast med grundig ramme-for-ramme opprensing, fargeoptimering, digital forbedring og nye redigeringer som tok måneder med dedikert arbeid 24 timer i døgnet å få ferdig.


Resultatet er en visuell kronologi av Beatles’ nummer en hits, såvel som de andre sporene på bonusdiscen på The Beatles 1+ som viser gruppen i tidligere usette kvalitetetstandarder, og mange av filmene har aldri vært kommersielt tilgjengelige, verken helt eller delvis.

The Beatles 1 og The Beatles 1+ gir deg de restaurerte filmene, inkludert 35mm negativer skannet i 4K og digitalt restaurert med nye stereo og 5.1 surround remikser, produsert fra de originale analoge båndene av GRAMMY® vinnerteamet Giles Martin med Sam Okell i Abbey Road Studios. For fire av videoene har Paul McCartney og Ringo Starr bidratt med respektive eksklusive lydkommentarspor og filmede introduksjoner.  1+ luksusutgaven presenteres i en utvidet 124-siders illustrert innbundet bok som inkluderer ‘en hyllest’ av Beatles’ nyskapende filmer og videoer av musikkjournalist og forfatter Mark Ellen og detaljerte spor/videobeskrivelser av musikkhistoriker og forfatter Richard Havers.

“Disse videoene og filmene er spektakulære påminelser av tiden vi levde i. Dessuten rocker de!”
Paul McCartney

“Jeg synes det er virkelig interessant å se videoene vi lagde, noen av de er utrolige og noen er virkelig utrolige. Hvordan skulle vi ellers ha fått ridd på hester?”
Ringo Starr

"The Beatles 1": Kun DVD

Mellom 1962 og 1970 ga Beatles ut 27 hit singler som erobret førsteplassene i U.S.A. og U.K. I 2000 ble disse tidløse sangene samlet for The Beatles 1, et album som toppet listene i 35 land og ble det tiårets bestselgende album på verdensbasis. 15 år senere får albumet nå en gjenvisitt i denne nye, visuelt inspirerte presentasjonen.

Det er Beatles som du aldri før har sett dem.

The Beatles 1

[CD: DVD: CD+DVD: Blu-Ray: CD+Blu-Ray]

DISC 1 AUDIO (CD) + DISC 1 VIDEO (DVD eller Blu-ray)

Love Me Do
From Me To You
She Loves You
I Want To Hold Your Hand
Can’t Buy Me Love
A Hard Day’s Night
I Feel Fine
Eight Days a Week
Ticket To Ride
Help!
Yesterday
Day Tripper
We Can Work It Out
Paperback Writer
Yellow Submarine
Eleanor Rigby
Penny Lane
All You Need Is Love
Hello, Goodbye
Lady Madonna
Hey Jude
Get Back
The Ballad of John and Yoko
Something
Come Together
Let It Be
The Long and Winding Road

DISC 1 Video ekstramateriale

Paul McCartney lydkommentar:
- Penny Lane
- Hello, Goodbye
- Hey Jude
Ringo Starr filmede introduksjoner:
- Penny Lane
- Hello, Goodbye
- Hey Jude
- Get Back

The Beatles 1+

CD/2-DVD: CD/2-Blu-ray]
DISC 1 AUDIO (CD) + DISC 2 VIDEO (DVD eller Blu-Ray)

(samme som over)

DISC 2 VIDEO (DVD eller Blu-Ray)

Twist & Shout
Baby It’s You
Words Of Love
Please Please Me
I Feel Fine
Day Tripper alternativ versjon
Day Tripper alternativ versjon
We Can Work It Out alternativ versjon
Paperback Writer alternativ versjon
Rain alternativ versjon
Rain alternativ versjon
Strawberry Fields Forever
Within You Without You/Tomorrow Never Knows
A Day In The Life
Hello, Goodbye alternativ versjon
Hello, Goodbye alternativ versjon
Hey Bulldog
Hey Jude alternativ versjon
Revolution
Get Back alternativ versjon
Don’t Let Me Down
Free As A Bird
Real Love

DISC 2 VIDEO EXTRA

Paul McCartney lydkommentar:
- Strawberry Fields Forever
Litt om videoene:

BEATLES 1 DVD

DISC 1:

1. LOVE ME DO
Nyredigert klipp, med materiale fra BBC TVs "The Mersey Sound", med mimet fremføring filmet den 27. august 1963 i the Little Theatre, Southport.

2. FROM ME TO YOU
En live fremførelse på 1963 "Royal Variety Show", filmet på The Prince Of Wales Theatre, London, den 4. november 1963.

3. SHE LOVES YOU
En live fremførelse fra det svenske TV-programmet "Drop In", innspilt den 30. oktober 1963 under en kort Sverigeturné.

4. I WANT TO HOLD YOUR HAND
Fra Granadas TV program "Late Scene Extra" filmet den 25. november 1963.

5. CAN’T BUY ME LOVE
Først vist på TV-programmet "Around The Beatles", filmet den 28. april 1964 og vist på TV den påfølgende måneden. Den har et annet lydspor enn det du kjenner fra hitsinglen, innspilt av Beatles den 19. april 1964.

6. A HARD DAY’S NIGHT
Live fremførelse fra Palais des Sports, Paris den 20. juni 1965, under den korte Europaturnéen.

7. I FEEL FINE
Filmet i Twickenham Film Studios den 23. november 1965. En av ti filmer som ble lagd den dagen for å tilfredsstille den globale etterspørselen etter materiale for TV-kringkasting av Beatles' hits.

8. EIGHT DAYS A WEEK
En helt ny film, redigert sammen av materiale som er filmet på Shea Stadium-konserten i New York City den 15. august 1965. Gruppen fremførte 12 sanger, men "Eight Days A Week" var ikke blant disse.

9. TICKET TO RIDE
Filmet i Twickenham Film Studios den 23. november 1965.

10. HELP!
Den sjeldneste av filmene fra Twickenham Film Studios den 23. november 1965.

11. YESTERDAY
Pauls fremførelse på The Ed Sullivan Show, tatt opp på video i New York City den 14. august 1965 og kringkastet påfølgende måned, dagen før singlen ble sluppet i Amerika.

12. DAY TRIPPER
Tre versjoner av denne sangen ble filmet i Twickenham Film Studios den 23. november 1965. Dette er versjon 2, hvor alle i gruppen har pologensere, bortsett fra Paul, som har på seg en svart skjorte.

13. WE CAN WORK IT OUT
Det er tre versjoner av ‘We Can Work It Out’ filmet i Twickenham Film Studios den 23. november 1965. Dette er versjon 2 hvor alle fire har på seg svarte pologensere.

14. PAPERBACK WRITER
Filmet i 35mm, og i farger, i Chiswick Park, West London, av regissør Michael Lindsay-Hogg.

15. YELLOW SUBMARINE
En nylagd film, redigert sammen av scener fra Yellow Submarine.

16. ELEANOR RIGBY
Dette klippet er hentet direkte fra Yellow Submarine filmen.

17. PENNY LANE

En sammenlikning av "Penny Lane" før og etter fargekorrigering.

En nyskapende film av den svenske regissøren Peter Goldmann med opptak av The Beatles i Stratford, London, og i Knole Park i Kent, med tilleggsmateriale filmet i Liverpool.

18. ALL YOU NEED IS LOVE
Filmet i Studio One i Abbey Road, den 25. juni 1967, og sendt verden rundt som en del av TV programmet "Our World". Denne fargelagte versjonen ble lagd for The Beatles Anthology TV programmet i 1995.

19. HELLO, GOODBYE
Londons Saville Theatre var åsted for denne promofilmen, filmet den 10. november 1967; The Beatles har på seg Sgt. Pepper uniformene.

20. LADY MADONNA
Like før de dro til India møtte Beatles opp i Studio 3 i Abbey Road, den 11. februar 1968. De ble filmet mens de drev og spilte inn "Hey Bulldog".

21. HEY JUDE
Filmet i Twickenham Film Studios den 4. september, for kringkasting på David Frosts TV show, "Frost On Sunday". Introduksjonen fra David Frost er annerledes enn den på disc 2.

22. GET BACK
Promoklippet som ble tilgjengeliggjort den gangen singlen først ble utgitt har fremførelser fra tak-konserten på Applebygget synkronisert til platen. Det nye klippet er satt sammen på samme måte for å duplikere originalfilmen, men fra filmopptak i bedre kvalitet.

23. THE BALLAD OF JOHN AND YOKO
Denne originale promofilmen inneholder opptak fra innspillingen av "Let It Be"-filmen, med annet privat materiale filmet i Amsterdam, London, Paris og Wien.

24. SOMETHING
Videoen har scener med George og Pattie, John og Yoko, Paul og Linda, og Ringo og Maureen. den er spilt inn på location i Berkshire, Surrey og Mull of Kintyre, Skottland.

25. COME TOGETHER
Dette klippet ble lagd i 2000 av Melon Dezign for lanseringen av thebeatles.com og det opprinnelige Beatles 1 albumet.

26. LET IT BE
Et promoklipp fra 1970 ble tilgjengeliggjort for å støtte lanseringen av singlen, og var annerledes enn det som ble benyttet i "Let It Be"-filmen; på samme måte som med "Get Back" har det blitt redigert sammen på nytt for å være likt originalfilmen, men nå er materialet hentet fra filmopptak i bedre kvalitet.

27. THE LONG AND WINDING ROAD
Dette klippet er hentet direkte fra "Let It Be"-filmen.

DISC 2:

1. TWIST AND SHOUT
Fra Granada Television programmet "Scene At 6.30", som ble tatt opp på video 14. august 1963.

2. BABY IT’S YOU
Ett av to klipp som ble benyttet for å promotere singlen hentet fra 1995-albumet "Live At The BBC". Klippet er forbedret ved å inkludere unik fargefilmopptak av The Beatles filmet utenfor BBCs Paris Studio i Lower Regent Street, London. (Men denne fargefilmen ble da benyttet i 1995-versjonen også. NW)

3. WORDS OF LOVE

"Words of Love" fra 2013.

Da "On Air – Live At The BBC Volume 2" kom ut i 2013, inkluderte det "Words Of Love", en Buddy Holly komposisjon som gruppen spilte inn for radio. Dette nye klippet er en blanding av eksisterende opptak og innovativ animasjon.

4. PLEASE PLEASE ME
En live fremførelse innspilt på video den 9. februar 1964 for The Ed Sullivan Show, og sendt på TV 23. februar 1964.

5. I FEEL FINE
Filmet i Twickenham Film Studios den 23. november 1965, dette klippet viser Beatles som spiser fish and chips i lunsjpausen.

6. DAY TRIPPER
Fra TV-programmet "The Music Of Lennon & McCartney", først sendt i desember 1965.

7. DAY TRIPPER
Filmet i Twickenham Film Studios den 23. november 1965, gruppen har på seg Shea Stadium-jakkene.

8. WE CAN WORK IT OUT
Filmet i Twickenham Film Studios den 23. november 1965 – samme antrekk.

9. PAPERBACK WRITER
Videofilmet i Abbey Road, den 19. mai 1966, denne studioversjonen har en kort introduksjon av Ringo. Kringkastet på The Ed Sullivan Show i Amerika.

10. RAIN
Fargefilm fra Chiswick House, West London, den 20. mai 1966.

11. RAIN
Sorthvitt klipp redigert sammen fra flere opptak av "Rain" videofilmet i Abbey Road Studios den 19. mai 1966.

12. STRAWBERRY FIELDS FOREVER

En smakebit av "Strawberry Fields Forever".
Regissert av Peter Goldmann og med nyrestaurerte opptak, denne ble filmet i Knole Park, Kent den 30. og 31. januar 1967.

13. WITHIN YOU WITHOUT YOU/TOMORROW NEVER KNOWS
Video som ble lagd for å promotere "Love".

14. A DAY IN THE LIFE
Filmet i Studio 1 i Abbey Road den 10. februar 1967, denne inkluderer klassiske musikere som ble bedt om å iføre seg aftenantrekk, falske neser og morsomme hatter for innspillingen.

15. HELLO, GOODBYE
En annen av de tre promofilmene for denne som ble filmet i Londons Saville Theatre den 10. november 1967; The Beatles har på seg sine ‘vanlige klær’.

16. HELLO, GOODBYE
Denne tredje versjonen ble også filmet i Londons Saville Theatre den 10. november 1967; den har elementer fra de første to filmene men med tilleggsscener unike for denne filmen.

17. HEY BULLDOG
De originale filmopptakene for 1968-filmingen som ble gjort for "Lady Madonna" promofilmen ble gjenfunnet på midten av 90-tallet. Det ble oppdaget at Beatles drev og spilte inn "Hey Bulldog" og filmopptakene ble redigert sammen for å illustrere denne sangen i forbindelse med promoteringen av Yellow Submarine filmen i 1999.

18. HEY JUDE
Dette er to andre tagninger av denne sangen som er redigert ned til en film. Filmet den 4. september 1968 for "Frost On Sunday" TV showet. Annerledes Frost-intro enn den på disc 1.

19. REVOLUTION
Den ene av to versjoner, denne ble innspilt samme dag som "Hey Jude". Johns hovedstemme er live, og det gjelder også mesteparten av Paul og Georges bakgrunnsvokaler. Instrumenteringen, inkludert Nicky Hopkins’ elektriske piano er fra masterbåndet.

20. GET BACK
Denne filmen ble satt sammen i 2003 for å promotere albumet "Let It Be…Naked" med studioopptak fra de berømte "Get Back"/"Let It Be" sessions.

21. DON’T LET ME DOWN
B-siden til "Get Back" og dette klippet er satt sammen av de to fremføringene som ble gjort av denne sangen på tak-konserten på Applebygningen i 1969. Også denne filmen ble lagd for å promotere "Let It Be…Naked" i 2003.

22. FREE AS A BIRD
1995-videoen er et kunstverk fra regissør Joe Pytka, som benytter et fugleperspektiv for å hylle mange av Beatles' sanger og bilder.

23. REAL LOVE
Videoen er regissert av Geoff Wonfor og eks-10cc og ledende musikkvideoprodusent Kevin Godley, den ble lagd i1996 for å promotere singleutgivelsen.


Film om restaureringsarbeidet.

1 kommentar:

  1. Mer info her: http://www.superdeluxeedition.com/news/the-beatles-1-expanded-with-restored-videos-and-remixed-audio/#more-116563

    SvarSlett