25 september 2015

Presselanseringen av "Beatles 1"

Banner for Beatles 1+. Apple Corps Ltd.
Richard Porter var en av de som deltok på presselanseringen av "Beatles 1" og "Beatles 1+" i London. Han rapporterer:

"Den ble holdt i et spesielt visningsrom i kjelleren på Soho Hotel i London - få metere fra Trident Studios, hvor Hey Jude ble innspilt. Dessverre dukket det ikke opp noen Beatler, men det var flere velkjente Beatlesforfattere og radiopratere, deriblant Mark Lewisohn, Philip Norman, og Paul Gambaccini."

"Da vi gikk inn fikk vi hvert vårt eksemplar av en meget fin bok, som vil være inkludert med 'Beatles 1+' pakken. Den er veldig god, med detaljer om hvordan hver enkelt sang ble innspilt, og også hvordan videoene kom til."

"Deretter fikk vi et foredrag av Jonathan Clyde fra Apple, som fortalte om hver enkelt video, og deretter viste klipp på en stor skjerm. Kvaliteten på videoene er fantastisk, og det er også lyden.
En interessant ting Jonathan opplyste oss om, var at Apple ikke hadde kopier i høy kvalitet for enkelte av videoene, og at noen av dem kom fra en 'amerikansk samler'som vi ikke fikk vite navnet til. Den videoen som gjorde best inntrykk var definitivt Strawberry Fields Forever, som så ut som den var filmet i går. Den er i helt forbløffende kvalitet. Et annet høydepunkt var Don't Let Me Down, tatt fra den beryktede 'tak-konserten'. Like strålende var Paperback Writer, filmet i parken rundt Chiswick House."

"Jeg hadde sett nesten alle videoene før (men ikke i slik god kvalitet). Den eneste av de som ble vist oss jeg tror jeg ikke har sett før var Rain, fra Abbey Road Studios."

Filmet i Abbey Road Studios. Foto: © Robert Whitaker
The Beatles Live Project satt til denne tiden neste år

"I løpet av arrangementet snakket jeg såvidt med folk fra Apple, som fortalte meg at Ron Howards 'Beatles Live Project' film er beregnet å komme ut rundt denne tiden neste år. Det ble snakket om når vi kan forvente 'Let it Be', 'Live at Shea Stadium' og 'Hollywood Bowl' komme ut, men ble fortalt at 'Apple arbeider langsomt' - så forhåpentligvis vil vi få kunne oppleve dette i løpet av vår livstid!"

Norwegian Wood jobber sammen med Universal Music Group for å arrangere en visning for våre medlemmer samt pressen i løpet av kort tid, vi kommer tilbake til dette når dato, klokkeslett og sted er i boks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar