24 oktober 2013

Queenie Eye - musikkvideo


Da var musikkvideoen til Queenie Eye klar og er lagt ut på den nye videokanalen Vevo. Dessverre er ikke denne tilgjengelig for nordmenn ennå, men vi kan se Vevo-videoer via YouTube, som her.
"New"- albumet debuterte på en 3. plass i UK og på førsteplass i Japan.
Billboards Topp 200 albumliste ser det også ut til at den vil ende opp på en 3.plass i debutuken, med rundt 70 000 solgte eksemplarer. Dette er ikke mye, når vi tar i betraktning alle PR-fremstøtene McCartney har drevet med i USA de siste ukene. Det nye albumet til Pearl Jam kaprer førsteplassen og selger rundt tre ganger så mye som Paul.

Til sammenlikning: 70 000 er bare publikumstallet på et par McCartneykonserter i USA. Med andre ord: konsertpublikumet hans er ikke spesielt interessert i den nye musikken hans.

Likevel, tallene avslører hvor mye albumsalg har gått ned de siste årene. Driving Rain solgte omtrent like mye som New i sin debutuke, og den gikk bare inn på en 27.plass med det samme salget i 2001. Folk kjøper generelt ikke album, vi er inne i en ny "singleperiode" - folk laster ned eller streamer enkeltsanger.

Nå venter vi på VG-lista, så vi får en pekepinn på salget i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar