08 oktober 2013

Queenie Eye - radiosingel

I dag slapp Paul McCartney nok en single fra sitt nye album, "New". Sangen "Queenie Eye" er sendt ut til radiostasjoner. Paul Epworth (Produsent for bl.a. Adele, Florence + The Machine) har produsert denne sangen. Du kan høre den her: Queenie Eye (radio edit).

Sangen og rytmen (og teksten) er basert på barneleken "Queenie, Queenie, who's got the ball?". Den gjøres med en ball og har fire eller flere deltakere. En person plukkes ut til å være "Queenie," og må snu ryggen til alle de andre. "Queenie" kaster så ballen over skulderen og en av de andre spillerne må fange den eller plukke den opp. Alle bortsett fra "Queenie", tar hendene på ryggen slik at "Queenie" ikke ser hvem som har ballen. "Queenie" snur seg tilbake og alle roper:

"Queenie, Queenie who's got the ball?
Are they short, or are they tall?
Are they hairy, or are they bald?
You don't know because you don't have the ball!"

En annen versjon er:

Queenio, Queenio, who's got the ballio?
I haven't got it
It isn't in my pocket
Queenio, Queenio, who's got the ballio?

"Queenie" må gjette hvem som har ballen ved hjelp av eliminasjonsmetoden. Hvis personen som har ballen er den siste som gjettes på, må vedkommende være den nye "queenie." Spilleren må innrømme å ha ballen ellers vil han/hun være "out". Spilleren som er "Queenie" må ikke se når ballen kastes ellers blir "Queenie" selv ute. Tekstens "O-U-T spells out" er trolig fra disse tilfellene, og ble også benyttet av Beatles i julesinglen 1967, "Christmastime is here again".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar