16 mars 2014

A Hard Day's Night i Juli

Fargebilde tatt under en av scenene i filmen. Foto: David Hurn/Magnum
NME (New Musical Express) melder at den nyrestaurerte utgaven av Beatlesfilmen "A Hard Day's Night" fra 1964 kommer til å være tilgjengelig for kinovisning og som nedlasting fra 4. juli. En DVD/Blu-rayutgivelse i begrenset opplag følger 21. juli.
Kilde: NME.
Første sjanse til å se filmen på kino blir under Turners Klassiske Filmfestival i Hollywood i april. Dette med "begrenset opplag" vil sannsynligvis bety at hjemmevideoversjonen vil selges i en begrenset tidsperiode, og vil dukke opp igjen etter noen år. Dette er en måte å markedsføre produkter i USA på som bl.a. The Walt Disney Company her benyttet seg av i mange år. De ønsker ikke å ha for mange produkter ute på markedet samtidig, og trekker inn igjen kjente filmer for så å utgi dem på nytt igjen etter noen år. Slik kan de konsentrere sitt PR-maskineri slik at de ikke har for mange filmer å promotere i markedet til enhver tid. I Europa har det vært vanlig å få tak i en del av Disneys DVDer i vanlig salg, samtidig som de samme DVDene kun er ute i begrenset opplag i USA. Hvorvidt "A Hard Day's Night" blir utgitt i begrenset opplag kun i USA eller om dette blir gjort også på verdensbasis gjenstår å se.
Etter hva Norwegian Wood erfarer, vil den nye utgaven av "A Hard Day's Night" være en ny overføring til det digitale domenet og filmen blir for første gang tilgjengelig på DVD i samme høyde-til-bredde (aspect ratio) format som den var på kino i 1964. Tidligere utgaver på DVD har vært beskåret enten i bredden (MPI/Buena Vista) eller høyden (Miramax).

Øverst: stillbilde fra forrige DVD, Miramax (2000), nederst Giles Martins twitterbilde fra en fremvisning i Twickenham nylig
Også på lydsiden er filmen fornyet, Giles Martin har lagd en surroundversjon av lydsporet, og det opprinelige monolydsporet i remastret utgave vil også være et lydvalg. Om de nå har fått bukt med problemet med at enkelte sanger gikk for sakte på den opprinnelige filmutgaven er også spennende. Dette er fullt mulig med dagens digitale teknologi, i 1964 var det en nødvendighet å senke filmens hastighet når man skulle filme TV-skjermene som synes i TV-studiodelen av filmen for å unngå "rulling" på bildet som vises i monitorene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar