18 mars 2014

Offisielt annonsert: A Hard Day's Night

Omsider annonsert av Criterion. Nytt cover av Rodrigo Corral

Endelig fra offisielt hold: Criterion annonserte nettopp denne tittelen for utgivelse 24. juni, sammen med coveret som er avbildet ovenfor. NME (New Musical Express) meldte før helgen at filmen ville være tilgjengelig for kinovisning og som nedlasting fra 4. juli, mens en DVD/Blu-rayutgivelse i begrenset opplag skulle følge 21. juli. Dette kan være de britiske datoene, da NME jo er en britisk musikkavis.
"Møt the Beatles! Bare en måned etter at de eksploderte på USA-scenen med sin opptreden på Ed Sullivan Show begynte John, Paul, George, og Ringo å jobbe med et prosjekt som skulle ta deres revolusjonerende talent til det store lerretet. A Hard Day’s Night, hvor gruppemedlemmene spiller moro-versjoner av seg selv grep det forbløffende øyeblikket da de offisielt ble de enestående idolene til sin generasjon og endret musikken for alltid. Regissert med den røffe, alt-er-mulig tilnærmingen til Richard Lester og med en neve ikoniske pop-evergreens, inkludert tittelsporet, “Can’t Buy Me Love,” “I Should Have Known Better,” og “If I Fell,” er A Hard Day’s Night, som omdefinerte popfilmen og ga uant innflytelse på musikkvideoen, en av de mest underholdende filmene noensinne"

Film: A HARD DAY'S NIGHT
Land: United Kingdom
År: 1964
Lengde: 87 minutter
Type: Sort og hvitt
Format: 1.66:1
Språk: Engelsk

Så det ser ut til at de igjen har bommet på aspect ratio: kinoutgaven var i 1:75:1

Baksiden (Amerikansk utgave)

Disc-innhold:
REGISSØRGODKJENT UTGAVE:
 • Ny 4K digital filmrestaurering, godkjent av regissør Richard Lester, med to lydvalg—et mono lydspor og et nytt 5.1 surround lydspor fra Apple Records—presentert i ukomprimert mono og DTS-HD Master Audio på Blu-ray (dual edition)
 • Lydkommentar med forskjellige medlemmer av filmens skuespillere og stab (kun dual-format)
 • In Their Own Voices, nylagd del som kombinerer intervjuer med the Beatles fra 1964 med bakomfilm og fotografier
 • You Can’t Do That: The Making of “A Hard Day’s Night,” dokumentaren fra 1994 som produsent Walter Shenson sto bak.
 • Things They Said Today, en 2002 dokumentar om filmen med Lester, musikkprodusent George Martin, manusforfatter Alun Owen, filmfotograf Gilbert Taylor, og andre (kun dual-format)
 • Ny sak om Lesters tidligere arbeider, med et nytt lyd-intervju med regissøren (kun dual-format)
 • The Running Jumping and Standing Still Film (1959), Lesters Oscarnominerte kortfilm med Peter Sellers og Spike Milligan (kun dual-format)
 • Anatomy of a Style, en ny sak om Lesters tilnærming til redigering (kun dual-format)
 • Nytt intervju med Mark Lewisohn, forfatter av Tune In: The Beatles: All These Years—Volume One (kun dual-format)
 • Slettet scene (kun dual-format)
 • Trailere
 • PLUSS: Et essay av kritiker Howard Hampton
Så det ser ut til at det er "dual format" - altså en boks med både Blu-ray og DVD - man må kjøpe for å få med seg alt sammen. Prisen er ikke så ille, $31.96 fra Criterions nettbutikk, $15.96 for standard DVD.
"Slettet scene" er spennende, kan det være "You Can't Do That" eller noe helt annet? Pauls soloscene?
Criterions offisielle side er her.

1 kommentar:

 1. Er denne godbiten kodet for BD og DVD i US sone, eller kan vi spille skivene i Europa? Vet du noe, Roger? Klarer ikke å lese noe om dette ut i fra bildene.

  SvarSlett