15 august 2016

Ny bok: Beatles '66: The Revolutionary Year

Vi pleier å forhåndsmelde en del bøker om Beatles som kommer, men vi har ikke oversikten over alle. Når det gjelder denne forfatteren skylder vi imidlertid å gjøre oppmerksom på den nye Beatlesboken hans, Steve Turner var nemlig mannen bak referanseverket A Hard Day's Write - The Stories Behind Every Beatles Song fra 1994, en bok som ble flittig sitert i NRK-serien "Vår daglige Beatles".  Nå er han på trappene med en bok som tar en nærmere titt på 1966, med tittelen Beatles '66: The Revolutionary Year.

Året som forandret alt for Beatles var nemlig nettopp 1966 - året da de ga sine siste konserter og det første albumet - Revolver - som ble lagd med det for øye at den skulle lyttes til, men ikke fremført. Dette var året Beatles risikerte sin popularitet ved å trekke seg fra konsertmarkedet, og spilte inn sanger som utforsket alternativ bevissthet, eksperimenterte med avant garde-ideer, og de tok bladet fra munnen og snakket om politikk, krig og religion. Det var året deres plater ble brent på bål i USA etter John Lennons eksplosive påstand om at gruppen var "mer populær enn Jesus", året de ble kjeppjaget ut av Filippinene for ikke å ha dukket opp i presidentfruens selskap, året John møtte Yoko og året Paul fikk ideen til  Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

I forbindelse med femtiårsjubileet til dette bemerkelsesverdige året har musikkjournalist og Beatlesekspert Steve Turner gått grundig til verks med å etterforske i detalj de enorme forandringene som fant sted i livet og arbeidet til Beatles i 1966. Han ser på historiske begivenheter som satte sitt preg på gruppen, musikken de lagde som i sin tur influerte kulturen rundt dem og visjonene som tillot fire unge menn fra Livepool å transformere musikken og bli pionerer for artister fra Coldplay til David Bowie, Jay-Z til U2.

Ved å snakke med de som sto gruppen nær og benytte tidligere intervjuer han har gjort med nøkkelpersoner som George Martin, Timothy Leary, og Ravi Shankar—og Beatles selv—gir Turner oss den definitive historien om de tolv månedene som inneholdt alt Beatles hadde vært og en forsmak på hva de skulle komme til å bli.

Produktdetaljer:
Hardcover: 448 sider
Forlag: Ecco (utgivelse 25. oktober, 2016 i USA, 3. november 2016 i UK)
Språk: Engelsk
ISBN-10: 0062475487
ISBN-13: 978-0062475480

Tilgjengelig innbundet, softcover, på Kindle og fra iTunes.

Lenker:
Beatles '66: The Revolutionary Year fra Amazon (USA)
Beatles '66: The Revolutionary Year fra Amazon (UK)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar