29 desember 2016

Carrie Fisher og George Michael

Ringo og Carrie Fisher
I en julehøytid preget av dødsfall blant kjendiser fikk den amerikanske skuespillerinnen Carrie Fisher et massivt hjerteinfarkt mens hun satt på flyet fra London til Los Angeles. Etter å ha blitt holdt kunstig i live på sykehus i Los Angeles døde Fisher 27. desember. Hennes mor, den 84 årige filmskuespillerinnen Debbie Reynolds tålte ikke dette og døde selv dagen etter.

Carrie Fisher er mest kjent for å ha portrettert prinsesse Leia Organa i filmserien Star Wars, men innimellom den første og andre av disse filmene spilte hun kjæresten til Ringo Starr i en TV-spesial i april 1978. Dette er det TV-programmet hvor Ringo spiller både seg selv og dobbeltgjengeren Ognir Rrats, og George Harrison deltar også. I en musikkvideo for sangen "You're Sixteen, You're Beautiful (And You're Mine)" er Carrie også med og synger duett med Ringo.


Carrie skal også ha hjulpet George Harrison med en tekstfrase i sangen "You Took My Breath Away" på Traveling Wilburys album "Volume 3". I sin selvbiografi skrev Fisher: "jeg ga George Harrison den teksten (you took my breath away and now I want it back) ...... og han brukte den i den sangen. Det var fra et dikt jeg skrev sent i tenårene."

Sean Lennon var en av Carrie Fishers venner, og han skrev minneord om henne på sosiale media etter hennes død. Han skal også ha skrevet et par sanger sammen med Fisher og vurderer nå om det er noe som skal utgis.

Carrie Fisher hadde filmet ferdig sin del av den neste Star Wars filmen som er planlagt å skulle komme ut i 2017.

George Michael med Paul McCartney på Live 8-konserten.
Andre dødsfall som rystet rockeverdenen i julen var George Michael fra Wham og Rick Parfitt fra Status Quo. George Michael hadde et par samarbeider med Paul McCartney, bl.a. deltok han på minnekonserten for Linda McCartney, og han og Paul sang duett på "Drive My Car" på Live 8-konserten. McCartney deltok også på Michaels sang "Heal The Pain" på samlealbumet Twentyfive i 2006. Sangen utkom også som en single i USA i 2008.

George Michael kjøpte John Lennons piano fra en privat samler for £1.45 millioner og donerte det til museumet The Beatles Story i Liverpool, slik at det kunne beskues av Beatlesfans. Visstnok det pianoet John komponerte "Imagine" på.

Et collage med de avdøde kjendisene fra 2016, basert på Sgt Pepper-coveret har gått mange runder på sosiale media og blir stadig vekk oppdatert av opphavsmannen etter hvert som dødsfallene har blitt kjent.

Collage: Chris Barker

Rent statistisk ser det ut som om kjendisdødsfallene i 2017 kommer til å overgå 2016 i antall. Vi får håpe de fleste av disse kommer av høy alder og ikke plutselig død.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar