19 januar 2017

Ja! Det BLIR Sgt Pepper-film!

Det blir Sgt Pepper-film, men ikke en offisiell en
I går spekulerte vi om det muligens forelå planer om å feire 50-årsjubileumet til "Sgt Pepper" med en film, og i dag våknet vi til nyheten om at denne filmen er en realitet! Dog er den ikke offisiell, og inneholder derfor ikke originalmusikk.

Det er nettstedet Screen Daily som kan melde om at en ny film om "Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band" er i etterarbeidstadiet.

Tittelen er "It Was Fifty Years Ago Today…Sgt Pepper And Beyond", og regissør er Alan G. Parker. Han har tidligere regissert andre musikkbiografier, som "Who Killed Nancy?" (Sex Pistols, 2009), "Hello Quo" (Status Quo, 2012) og "Rebel Truce", (The Clash, 2007).

Filmen plukker opp tråden fra da Beatles slutter å turnere i august 1966 (tiden før dette ble jo dekket av fjorårets offisielle film, "Eight Days A Week") og kommer sammen igjen i platestudioet for å spille inn "Sgt. Pepper"-albumet.

Filmen tar oss med til de forskjellige soloprosjektene før utgivelsen av singlen "Strawberry Fields Forever"/"Penny Lane", og vi får en smak av flower power, John Lennon møter Yoko Ono, LSD, meditasjon, Jimi Hendrix, manager Brian Epsteins død, Abbey Road Studios og Magical Mystery Tour.

"Vi kombinerer øyenvitneskildringer av hendelsene som gjorde at "Sgt. Pepper" ble til med sjeldne og usette opptak som vi har funnet og restaurert fra kjente arkiver såvel som fra private samlere. De siste dagene med turnévirksomhet…. utførelsen av albumet…. og etterspillet som det etterlot seg vil, håper jeg, gi publikum en følelse av bandet, tidsånden og effekten av dette ekstraordinære albumet", kommenterer Parker.

Blant de som er intervjuet i filmen finner vi Hunter Davies (som skrev den offisielle Beatlesbiografien), Pete Best (som jo ikke kommer til orde i de offisielle dokumentarene), musikkmanager Simon Napier-Bell og forfatter Philip Norman.

Coverbandet The Bootleg Beatles, skal stå for musikken i filmen.

Til 20-årsjubileumet for Sgt Pepper-albumet i 1987 regisserte John Sheppard dokumentaren "It Was 20 Years Ago Today" og til 25-årsjubileet i 1992 lagde London Weekend Television dokumentaren "The Making of Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" som en spesialepisode av TV-serien "The South Bank Show". Begge disse ble i sin tid sendt på norske TV-kanaler, ingen av de har blitt utgitt for hjemmekinomarkedet. Da den sistnevnte dokumentaren ble vist i USA var dette på Disneykanalen, og da fjernet man positive uttalelser om narkotika, først og fremst LSD - som jo spilte en rolle i arbeidet med Sgt Pepper.

1 kommentar:

  1. Sgt. Pepper-film uten originalmusikken!! Gåttabanen!

    SvarSlett