19 januar 2017

Paul McCartney saksøker Sony/ATV

Paul McCartney
Paul McCartney går til sak mot Sony/ATV for å få tilbake sangrettighetene fra Beatlesperioden. Dette pga en klausul i amerikansk copyrightlov fra 1976 som reverserer rettighetene tilbake til originalkomponisten etter 56 år. Det viser seg at Yoko Ono har inngått en avtale med Sony/ATV hvor de beholder John Lennons andel av rettighetene - dette vil ikke McCartney skal skje med hans andel.

Det finnes en tilsvarende sak som involverte den britiske popgruppen Duran Duran, og der tapte artistene til fordel for Sony. Den saken gikk for britisk rett, og det er trolig derfor McCartney nå saksøker Sony/ATV gjennom det amerikanske rettssystemet.

Sangrettighetene til Northern Songs skal ifølge loven returnere til opphavsmannen fra 2018 av (først ut er "Love Me Do" 5. oktober) og McCartney har forsøkt å få Sony/ATV til å forsikre ham om at de vil gi ham tilbake rettighetene uten kamp, men har aldri fått noe definitivt svar. Derfor innleder McCartney nå denne saken, sikkert etter anbefaling fra sin advokat Lee Eastman, sønn av Linda McCartneys bror.

Kilde: Hollywood Reporter
Her er saksdokumentet som fremfører Paul McCartneys begjæring:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar