18 januar 2017

Sgt Pepper blir 50 i år

Sgt Pepper-albumet fyller femti år 1. juni i år.
"It was Fifty Years Ago Today" - Beatlesalbumet "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" fortsetter å være populært, femti år etter at det ble utgitt. Nylig ble salgstallene for vinylplater i Storbritannia i fjor publisert, og "Sgt. Pepper's ..." var det eneste Beatlesalbumet som lå inne på Topp 10. I England skal det kjente coverbandet "The Bootleg Beatles" sette opp albumet med spektakulære forestillinger sammen med Liverpool Philharmonic Orchestra i bl.a. Londons Royal Albert Hall og Liverpools Philharmonic Hall, og her i Norge driver både Det Betales og The Beatles Project på med å øve inn ikke bare dette albumet, men alle Beatlessangene fra 1967.
Kanskje vil det også fra offisielt hold bli gjort krus på albumet? Produsent Giles Martin uttalte i forbindelse med fjorårets lansering av "Eight Days A Week"-film at han var i gang med et psykedelisk prosjekt som foreløpig var hemmeligstemplet. Og i går la The Beatles ut denne videoen på Twitter og Facebook:

Som Tony Bramwell skriver i sin bok "Magical Mystery Tours" så var det i 1967 lenge meningen å lage en hel TV-film med musikkvideoer for hver av sangene på "Sgt. Pepper"-albumet. Dette skjedde ikke, kun "A Day In The Life" fikk sin egen musikkvideo. *

Vi venter i spenning på hva som skjer videre.

* Idéen ble videreført til Magical Mystery Tour prosjektet, der hver sang fikk en film og filmene ble knyttet sammen av denne bussreisen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar