21 oktober 2013

Good Ol' Freda til Bergen


Nå kommer den prisbelønnede dokumentarfilmen om "Good Ol' Freda", Beatles' fanklubbsekretær Freda Kelly - til Bergen. Det er i forbindelse med Bergens Internasjonale Filmfestival - BIFF - at det norske publikum får mulighetene til å stifte nærmere bekjentskap med den beskjedne kvinnen som var midt i begivenhetenes sentrum den gang da.

Med tanke på at de hadde hendene fulle med å flykte fra horder av ekstatiske tenåringsjenter og spille inn album etter album med tidløs popmusikk, hadde The Beatles naturlig nok visse vansker med å besvare korrespondansen som strømmet inn fra fans verden over. Men heldigvis for bandet – for ikke å si deres tilhengere – hadde de Freda Kelly. Kelly var selv i tenårene da hun var med å starte den første Beatles-fanklubben, og kort tid etter ansatte manager Brian Epstein henne som de unge herrenes sekretær.

I GOOD OL' FREDA forteller den trofaste sekretæren for første gang sin versjon av historien om da «The Fab Four» erobret verden. Ryan Whites sjarmbombe av en dokumentarfilm gir oss et kjærlig, men nøkternt kvinneperspektiv på hvordan det var å være i sentrum av den vedvarende entusiastiske massepsykosen som fikk navnet «Beatlemania». I år kommer julaften tidlig for Beatles-fans!

Filmen vises fire ganger mellom den 23-30 oktober, se tidsskjema på festivalens nettsted:

BIFF

Filmen er også tilgjengelig for nedlasting via iTunes.
   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar