28 oktober 2013

Rutles Anthology

Rutles Anthology på Blu-ray
Nå skal begge Rutlesfilmene samles og utgis på Blu-ray som "Rutles Anthology". Det beste med utgivelsen er kanskje omslaget, som parodierer Beatles Anthology. Utkommer 3. desember.

I 1976 sendte tv-showet Rutland Television Weekend en sketsj som introduserte 60-tallsbandet The Rutles, som lignet særdeles på The Beatles. Sketsjen fikk såpass vid oppmerksomhet og god mottagelse at den ble utvidet til en egen tulledokumentar i 1978, All You Need Is Cash. Filmen hadde en sterk rolleliste, deriblant John Belushi, Dan Aykroyd, Bill Murray, George Harrison, Mick Jagger, Paul Simon, Michael Palin og Ron Wood. Filmen har forlengst fått kultstatus blant Beatles-fans i hele verden, og flere av uttrykkene i filmen er adoptert inn i Beatles-fansens vokabulær. Opprinnelig var filmen en parodi på dokumentarserien "All You Need is Love" av Tony Palmer, og er artigst om man først har sett denne.

Soundtrackalbumet solgte veldig bra, og der parodieres en rekke kjente Beatlessanger.

Oppfølgerfilmen Can't Buy Me Lunch er en gjenfortelling av 1978 dokumentaren All You Need Is Cash, i moderne setting. Tjuetre år etter den opprinnelige filmen, intervjuer dokumentaristen Melvin Hall (= Eric Idle) de viktigste artistene, skuespillerne, og musikerne om epoken til det trendsettende populærbandet The Rutles, som for det meste gjorde de gale valgene og havnet på feil side av historien og berømmelsens tinder. Denne oppfølgeren var på langt nær slik suksess som den opprinnelige filmen var, og er raskt sett og raskt glemt.

Men det utkom også et nytt Rutlesalbum, "Archeology", som ble bedre mottatt av fansen enn den nye filmen.

Du kan lese mer om The Rutles på Rutles.org.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar