07 mai 2018

Nye arkivutgaver fra Paul?

Red Rose Speedway - kommer til høsten?
Vårt amerikanske søsterblad, Beatlefan meldte i helgen at de fra usikre kilder har fått følgende info: "Wild Life" og "Red Rose Speedway" er under forberedelse for de neste nyutgivelsene i McCartneys Arkivserie, foreløpig planlagt for utgivelse til høsten.

Wings Wild Life

Det er ingen offisiell bekreftelse av dette ennå. I mellomtiden ryktes det at utgivelsesdatoen for McCartneys nye studioalbum skal offentliggjøres i løpet av nærmeste måned eller så, og at flere konsertdatoer vil bli annonsert snart. Foreløpig er en konsertdato annonsert, og det er på Austin City Limits Festival i Texas. Det er den første av to festivalhelger Paul skal spille, altså 5-7. oktober 2018.

Noe av informasjonen fra Beatlefan føler vi nærmest blir bekreftet litt, i form av en tweet fra Paul McCartneys twitterkonto 4. mai. Sammen med et meget godt bilde, muligens restaurert, av forsiden av "Red Rose Speedway"-albumet spør Paul: "This week in 1973, Wings released 'Red Rose Speedway' What are your favourite songs from the album?"

"Red Rose Speedway" var opprinnelig planlagt som en dobbel-LP og noen av de sangene som ble klippet vekk da albumet ble omarbeidet til enkel-LP ble spilt av Wings under turnéene i 1972 (Europe) og 1973 (Storbritannia). Titler som "1882", "Seaside Woman", "Best Friend", "Henry's Blue" og "I Would Only Smile" kunne man høre på turnéene. Av disse er det kun "Seaside Woman" og "I Would Only Smile" som har kommet ut i ettertid, førstnevnte av Wings under pseudonymet "Suzy and the Red Stripes" i 1977 og den andre av Denny Laine i 1980. Noen av sangene som ble til overs fra "Ram"-innspillingene var det også ment å være med på det doble "Red Rose Speedway"-albumet.

Vi er veldig spent på hva som medfølger på filmsiden når det gjelder bonus-DVDen som tradisjonelt medfølger på luksusutgavene av albumene i arkivserien. Vi har i hvert fall tre soleklare kandidater:
 • James Paul McCartney TV-showet
 • The ICA Rehearsals
 • The Bruce McMouse Show 
Kun det førstnevnte programmet ble kringkastet, de to andre filmene forblir uutgitte. "The ICA Rehearsals" er filmopptak av at Wings øver foran den forestående Europaturnéen i 1972. Vi har blitt vist korte glimt av denne i dokumentarprogrammer som Wingspan, men aldri fått se hele filmen. Det har imidlertid Mark Lewisohn gjort, og han beskrev hele filmen i en artikkel i bladet "Club Sandwich", som ble utgitt av Wings Fun Club. Hans beskrivelse finner du her.

Den siste filmen, "The Bruce McMouse Show" ble innspilt under selve 1972-turnéen til Wings, og handler om en animert musefamilie som bor under scenen og følger med på turnéen. Filmen er ifølge The Guardian ferdig lagd, men aldri vist noe sted.

Her er litt fra The ICA Rehearsal:

2 kommentarer:

 1. Jeg vil mye heller ha special treatment av Back To The Egg! Basta!
  Min favorittplate av Paul- post Beatles!

  SvarSlett
 2. Hadde vært artig om disse albumene kommer ut! Satser på mye spennende live og outtakes fra tidlig Wings, men skal sies at jeg synes at det er et noe vagt tegn at de legger ut et godt coverbilde av Red Rose Speedway, krysser allikevel fingrene for at disse (og London Town og Back To The Egg) kommer snart! Men var ikke Red Rose Speedway også annonsert fra Pauls tidligere plateselskap for noen år tilbake også endte det opp med at andre Wings plater kom istedet?

  SvarSlett