09 april 2018

Ed Sullivan Showene nyutgis

Nye utgaver i gammel innpakning: Ed Sullivan Showene med The Beatles.
Det skal utgis nye utgaver av de fire programmene i serien Ed Sullivan Show som The Beatles opptrådte i, 25. mai er utgivelsesdatoen i USA. Fortsatt er det imidlertid snakk om DVD og ikke Blu-ray. Bildekvaliteten skal nå ha blitt høynet fra det de kaller "standard" til det de kaller "høy" oppløsning. Det kan være vanskelig å forestille seg at kvalitetsendringen vil være betydelig, all den stund originalbåndene i Sullivans eie er i NTSC med rundt 483 parallelle linjer (525 om man tar med de tomme linjene).
Neil Aspinall vikarierte for en syk George under prøvene, men uten å spille gitar.
Imidlertid skal det være forskjell mellom TV-selskapets bånd og Sullivans bånd. CBS masterne er på "Hi-Band" 2-tommers quad video tapes, mens alle tidligere DVD-utgaver av disse programmene har vært hentet fra Sullivans mastere (selskapet Sofa Entertainment) - som ble spilt inn i TV-studioet på "Lo-Band" quad maskiner. Så om de denne gangen har fått tilgang til CBS sine mastere kan det tenkes programmene fremstår med litt mer kontrast enn tidligere utgaver.

Den første utgaven av disse programmene. 
Første gang disse programmene var samlet på en DVD i 2003, og da ble de også utgitt på VHS. Neste utgave kom i 2010 og hadde forbedret lyd. Omslagsbildet på den utgaven er helt lik den som blir benyttet i 2018, og nå skal altså også bildekvaliteten ha blitt oppjustert. På 2010-utgaven er det oppgitt en spilletid på 250 minutter, mens denne nye opererer med en spilletid på 245 minutter.

Det er fire komplette programmer som presenteres, så ikke bare får vi Beatles, men også de andre gjestene som var med i programmene, samt reklameavbruddene! Det vil si, reklamene for nikotinprodukter er fjernet, da dette ikke lenger er lov å reklamere for, selv i USA.

De programmene som er med ble opprinnelig sendt 9 februar, 16, februar og 23. februar 1964, samt 12. september 1965. Alle er i svart/hvitt, Ed Sullivan Show begynte faktisk på sende i farger uken etter at det siste programmet med Beatles gikk på luften!

The Beatles spilte live, altså dette var ikke verken playback eller singback. Repertoaret:


  • 9. februar 1964: All My Loving, 'Til There Was You, She Loves You, I Saw Her Standing There, I Want to Hold Your Hand
  • 16. februar 1964: She Loves You, This Boy, All My Loving, I Saw Her Standing There, From Me to You, I Want to Hold Your Hand
  • 23. februar 1964: Twist and Shout, Please Please Me, I Want to Hold Your Hand
  • 12. september 1965: I Feel Fine, I'm Down, Act Naturally, Ticket to Ride, Yesterday, Help!


Så langt ser det ut til at denne nye utgaven kun vil komme ut med regionskode for det amerikanske markedet (region 1).
Det store gjennombruddet for Beatles i USA kom med opptredenene på Ed Sullivan Show.
Foruten DVDen med "Beatles-showene", vil det også komme spesialutgaver med Elvis, The Supremes og The Temptations.
Også DVDer med andre artister fra Ed Sullivan Showene kommer ut 25. mai.
Les mer: udiscover Music
Amazon forhåndsbestilling

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar