08 juni 2018

60-talls fotoutstilling i Studio OSCAR i Lillestrøm

Mick og Marianne er valgt ut for å representere utstillingen på promomaterialet.
Utstillingen Back from Oslo with love ble stilt ut i Royal Albert Hall i London høsten 2016. Nå vises den for første gang i Norge på Studio OSCAR i Lillestrøm! Utstillingen åpnet 1. juni og blir hengende frem til 31. august.

Denne utstillingen består av 60 fotografier som alle fanger essensen av popkulturen i London i løpet av 1960 årene. Fotografiene i utstillingen er en del av Sturlason Pressebyrå sitt arkiv. Pressebyrået samarbeidet med andre utenlandske pressebyråer og hadde en bytteavtale hvor Sturlason sendte norske bilder til utlandet og fikk tilbake bilder fra hele verden. Tidlig på 1970-tallet ble pressebyrået lagt ned og arkivet ble flyttet til en kjeller i Oslo hvor de ble liggende frem til 2010. Arkivet ble oppdaget for bare åtte år siden, og hadde inntil da ligget lagret i en kjeller i Oslo i 35 år. Urørt!
Man var i ferd med å skulle kaste arkivet (slik at man slapp å betale ytterligere lagerleie), da man oppdaget dette bildet (se nedenfor), og besluttet å finne ut litt mer om bildene.

Ringo slapper av under et palmetre på Bahamas under Help!-filmingene.

Man fant ut at arkivet etter all denne tiden hadde opparbeidet seg en historisk verdi, og i 2010 ble Sturlasons arkiver anerkjent som en kulturskatt og flyttet til Riksarkivet. Arkivet besto av negativer, så derfor er utstillingen en salgsutstilling, der man selv kan bestemme hvilken størrelse man ønsker bildet printet i.

Høsten 2016 ble bildene utstilt i korridorene på Royal Albert Hall i London, og nå befinner de seg altså i Lillestrøm, en ti minutters togtur fra Oslo S. Innehaverne av Studio OSCAR, Kristin Jacobsen, Karine Ruud og Kari Helén Johansen driver galleriet, fotostudio og rammeverksted sammen.

Studio Oscar i Lillestrøm
Utstillingen viser klassiske sort/hvitt kopier fra livene til av noen av 60-tallets verdensstjerner og situasjoner typiske for dette tiårets litt spesielle æra av frihet ispedd en god dose glamour. Samtlige av fotografiene som stilles ut er pressebilder og de er stort sett tatt i situasjoner hvor fotografen har liten tid til å komponere motivene etter eget ønske. Fotografiene representerer derfor en egen sjanger innenfor fotografisk håndverk. Bildene er til salgs, så her har man sjansen til å pynte opp hjemme med et profesjonelt bilde.

Bilde fra innspillingen av Beatlesfilmen "Help!"
Bildene i utstillingen Back from Oslo with love viser kjendiser og artister som alle vil være godt kjent for de som levde på 1960-tallet: Det er flere bilder av Rolling Stones, og hele 15 bilder av hele eller deler av The Beatles. Tom Jones, Cliff Richard, Anita Harris, Bee Gees, Deep Purple, Nina Simone og Shirley Bassey er også noen av de som er representert.

Bildet fra "Another Girl" har sannsynligvis aldri stått på trykk, da det har uklare partier.
Studio OSCAR ligger i Voldgata 6B, 2000 Lillestrøm og holder åpent mandag - fredag kl 10-17 (torsdag til 18) og lørdag fra kl 12-15.

Fra innspillingen av Rock and Roll Circus.
Kjøpsinfo og priser:
Alle bildene i utstillingen Back from Oslo with love er tilgjengelig i ulike størrelser. Alle fotografiene kan kjøpes uten ramme eller innrammet med andre rammelister enn den som er listet i prislisten. Rammeløsningen i prislisten er med ramme som vist i utstillingen. Det må påregnes 10 dagers levering ved kjøp av bilder.

30 x 40 cm Giclée Fine Art Print Kr 2240,-
Innrammet med UV-glass: kr 3470,-

42 x 60 cm Giclée Fine Art Print Kr 3590,-
Innrammet med UV-glass: kr 5390,-

60 x 80 cm Giclée Fine Art Print Kr 4360,-
Innrammet med UV-glass: kr 6950,-

80 x 100 cm Giclée Fine Art Print Kr 5280,-
Innrammet med UV-glass: kr 8950,-

80 x 120 cm Luster oppklepet på Capa* Kr 6700,-
Innrammet med UV-glass: kr 11 000,-

*Den sistnevnte prisen gjelder kun for de tre bildene som er vist i denne størrelsen i utstillingen: Mick & Marianne, The Queen og John&Yoko.

Se flere av bildene på Studio Oscars nettside.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar