07 juni 2018

Lennonfrimerke

Et ark med Lennon-frimerker, designet for å likne et singlecover.
10. mai (ok, vi vet vi er sent ute med denne) la Postverket i USA, United States Postal Service ut mer info om sitt Lennon-frimerke som skal utgis 7. september 2018.

Motivet er fra et bilde tatt av Lennons venn, fotografen Bob Gruen, på taket av leiligheten Lennon delte med kjæresten May Pang i 1974. Bildet ble opprinnelig tatt i forbindelse med promoteringen av Lennons album "Walls and Bridges", som kom ut det året.

Frimerket er tilgjengelig i fire fargesjatteringer, og er designet av Neal Ashby, i samarbeid med Art director Antonio Alcalá. Frimerket er ett av flere i en serie musikkikoner, kalt Music Icons.

Som vi ser av illustrasjonen over er et helt frimerkeark sammensatt av fire rekker a fem merker i de fire ulike fargesjatteringene, og et artig designtrekk er at selve arket er utformet som et singlecover, med platen tilsynelatende stikkende ut på toppen.

På baksiden av arket finner man dette designet, basert på et foto av Peter Fordham, vi kjenner dette bildet igjen fra plakaten som medfulgte "Imagine"-albumet i 1971.

Baksiden av frimerkearket
Du kan lese mer om utgivelsen hos U.S. Postal Service.

Apropos "Imagine", så er det annonsert utgivelse av en bok om innspillingen av dette albumet. Dette er en offisiell utgivelse fra Yoko Ono på Lennons fødselsdag, 9. oktober.
Det er de som medvirker på albumet som er intervjuet for boken, som er satt sammen av Yoko Ono selv.

Ny bok om Imagine utkommer 9. oktober 2018
Boken er lagt ut for forhåndsbestilling hos Amazon. Det ryktes også om en nyutgivelse av "Imagine"-albumet i samme slengen, men her foreligger det ikke noen annonsering ennå. Det skal imidlertid, etter hva Norwegian Wood har hørt, dreie seg om en slags "luksusutgave" av LPen.

Inni "Imagine"-boken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar