24 oktober 2014

Meet The Beatles - igjen

2014 Special Collector's Edition av "Meet The Beatles" bladet.
Souvenir Press Ltd, selskapet som utga bladet "Meet The Beatles" i 1963 har annonsert at de kommer til å utgi bladet på nytt i en samlerugave 3. november. Bladet skal likevel allerede foreligge i butikkene i U.K., etter hva vi har blitt fortalt.
Denne gangen kommer det i stive permer og er beregnet på en ny generasjon Beatlesfans. Ny utgave er priset til £10 i U.K., $12,40 i U.S.A. og fra ADLibris koster det kr 107,-.

Originalen fra 1963.
Den nye utgaven skal være en trofast reproduksjon av den 38 sider lange originalen. Tony Barrow, som skrev introduksjonen i 1963 tilbød seg å skrive en ny sådan, men bladets utgiver, Ernest Hecht ville ikke dette.
Bladet inneholdt masse bilder, de fleste tatt av Dezo Hoffmann. Originalbladet var en offisiell Beatlesutgivelse. Forlagseier Ernest Hecht traff Brian Epstein etter en Beatleskonsert i Finsbury Park, og skrev kontrakt på utgivelsen.
Ideen til å gjenutgi bladet kom av all medieoppmerksomheten det har vært om bandets 50-årsjubileum i år, samt utgivelsen av første bind i Mark Lewisohns trilogi om gruppa.

Originalen er forlagets største selger gjennom tidene, og solgte mer enn en million eksemplarer. I tillegg lisensierte forlaget rettighetene til andre forlag i andre land, som oversatte teksten og ga bladet ut lokalt. Bladet kom også ut i Norge på norsk.

Dansk utgave

Hecht sier: “Vi ønsker å forsikre oss om at alle Beatlesfanatikerne vet at bladet nyutgis.”

De skandinaviske utgavene av bladet hadde en oppfølger, "Meet The Beatles Nummer to", jeg vet ikke om dette var tilfelle i flere land?

"Meet The Beatles nummer to"  fra Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar