23 oktober 2014

"The Beatles" 01 og jakken til John

"The Beatles" No. 01
The Beatles: The Beatles (White Album), Apple PMC 7067 UK 1968 mono album, første pressing komplett med plakat og fotos, omslag No 01, en sjelden nummervariant.
Da selgeren kjøpte den sa den forrige eieren at han hadde fått den av en av medarbeiderne i Apple som hadde jobbet for The Beatles.
Det tydeligvis feiltrykte omslaget hadde vedkommede da fått av en i gruppa.
Det antas at Beatles ikke likte det første nummereringssystemet, og at de ville ha flere tall, slik at alle omslagene skulle være nummererte og ikke bare de ti første, som Apple fikk levert til sitt kontor i Savile Row.
Deretter tror man at trykkeriet la til flere nuller for å imøtekomme Beatles' ønske og sendte nok et sett til Apple, noe som gjorde de ti første til virkelige sjeldenheter.
Dette eksemplaret har en utropspris på £4000, men om historien holder vann vil den nok være mer innbringende. Auksjonen avholdes av Special Auction Services (SAS) i Newbury, Berkshire den 30. oktober.
Auksjonen har også mange andre Beatlesplater i katalogen, samt en skinnjakke som har tilhørt John Lennon. Den forventer man å få rundt £20 000 - £30 000 for.

John og den aktuelle skinnjakken
Lenke til auksjonen: Special Auction Services

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar