26 mars 2015

Forhåndsomtale: Postcards from Paradise


Vår danske venn Arno Guzek fra Beatles Again postet i dag en forhåndsomtale av Ringos nye album "Postcards From Paradise", som vi følte vi bare måtte videreformidle.

Da har nedtellingen startet for «Postcards from Paradise», Ringo siste CD spilt inn i Roccabella West (hjemme) i Los Angeles med Bruce Sugar som tekniker og Ringo som produsent, musiker, komponist og motivator for lekekamerater fra bl.a. Hans All Starr Band.

«Rory & The Hurricanes» skrevet med Dave Stewart fra Eurythmics, som også spiller gitar på sporet av gamle dager i Liverpool i årene før Ringo kom med i the Fabs.

«You bring the party Down» er laget sammen med Steve Lukather på gitar og synth fulgt av «Bridges», hvor svoger Joe Walsh er co-komponist og gitarist, mens Ringo selv betjener keyboards!! Arbeidstittelen var «Claps»!

«Postcards from Paradise» er tittelsporet skrevet med Todd Rundgren, hvor Todd nøyer seg med å synge backing sammen med Ringo, som igjen er på keyboards og Mr. Walsh med sine gitarer.

«Bright side of the road» er skrevet sammen med Richard Marx, som rnøyer seg med å synge backing. Overraskende spiller Ringo reggaegitar og lener seg mot Peter Frampton på gitar og Benmont Tench på bass og keyboards.

«Not looking back» er de samme komponister, med Richard og Dave Stewart på gitar, Nathan East bass.

«Bamboula» er laget sammen med Van Dyke Parks, som utbrøt da han hørte Ringos forsøk på å spille New Orleans musikk med noen engelske hender, det er Bamboula??? Jeg trodde Ringo, at alle visste at afrikanere for 200 år siden spilte på sine lokale trommer, og det var akkurat hva de het, sa Van. Så derav tittelen, som fungerer like pussig som Ringo arbeidstittel «Clav funk»!. Van spiller piano, trekkspill og synth.

«Island in the sun» er komponert av hele dagens All Starr Band i forbindelse med ulike lydprøver i løpet av høstens turné, hvilket fikk Ringo til å invitere hele laget inn i hotellrommet 14 oktober 2014 i sammenheng med dagens konsert på Hard Rock Cafe i Biloxi USA. Todd skrev et vers om Whiskey og Ringo fulgte opp med Spliff. Det er første gang All Starr Band har laget en sang sammen, og konseptet har tross alt fungert siden 1989 i mange forskjellige konfigurasjoner.

«Touch and go» er komponert sammen med Greg Burr, som selv ikke medvirker. Nathan East på bass, Steve Dudas (en gammel Ringokjenning) på gitar, Benmont Tench på orgel og Steve Lukather med backing. Alt Ringo hadde var tittelen, så det er fint med litt hjelp fra venner.

«Confirmation» ble opprinnelig kalt Memphis og ble gjort sammen med Glen Ballard, som også spiller piano.

«Let love lead» er den siste sangen, og denne er lagd sammen med Gary Nicholson som sammen med Peter Frampton spiller gitar.


Det er flere musikere med på numrene enn beskrevet ovenfor, typisk synger Amy Keys backing. Men gleder seg til anmeldelser i avisene her i påsken. Den er i handelen på mandag mens vinylfans må vente noen måneder. Jula varer helt til påske, så hvorfor ikke ønske deg den av din bedre halvdel og hvis ikke så kjøp det selv! Skiven er suverent Ringos beste på mange mange år.

Modern Drummer har også anmeldt albumet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar