31 mars 2015

Tor Endresen til Beatlesfestivalen!

Fra forestillingen "Lennon"
Beatlesfestivalen 2015 går av stabelen 16-18 oktober, og vi er stolte av at dette er den tiende Beatlesfestivalen på rad!

Tor Endresen skal ta med seg forestillingen der han gestalter John Lennon til Beatlesfestivalen på Beitostølen i oktober. Med dette er festivalen med på å feire 75-årsjubileumet for John Lennons fødsel. Forestillingen hadde premiere på Ricks Teater i Bergen 22. januar, og det ble spilt ekstraforestillinger i mars. Ledsaget av musikken til Lennon og McCartney baserer forestillingen seg på John Lennons liv med utgangspunkt i hans dagbøker. Endresen har ved to tidligere anledninger vært gjesteartist ved Beatlesfestivalen på Beitostølen og høstet bra kritikk for sine opptredener der.

Med seg har Endresen noen av Bergens beste musikere. På scenen vil de fremføre en av rockehistoriens mest fascinerende historier. All musikken er selvsagt signert John Lennon og Paul McCartney.

Historien starter like før kl. 23:00 den 8 desember 1980, like utenfor Lennons hjem i The Dakota Building på Manhattan, N.Y. En sinnsforvirret person kommer opp til ham og fyrer av fem dødlige skudd…

Herfra passerer John Lennons liv i revy. Barne- og ungdomstiden i Liverpool. Bandtiden med The Quarrymen. Suksessårene og oppløsningen med The Beatles. Forholdet til Paul McCartney. Yoko Ono, hans livs kjærlighet. Hans virke som fredsforkjemper og politisk agitator. Hans tid i Los Angeles. Hans nye lykke som far og gjenforening med Yoko. Comebacket og fremtidsutsiktene.
Og den brå enden en kald desemberdag i 1980 da en av rockens desidert største personligheter går bort…

Musikken setter historien i et enda tydeligere relieff. Her får vi høre bl.a. ”A day in the life”, ”Jealous Guy”,”Working Class Hero”, ”All you need is love”, ”Lucy in the sky with diamonds”, ”Nowhere Man”, ”Watching the wheels”, ”Strawberry Fields”, ”Beautiful Boy” og ”Imagine”..

John Lennon: Tor Endresen

Bandet:
Daniel Birkeland: Gitarer/vokal
Kai Taule: Bass/vokal
Helge Nyheim: Trommer/vokal
Dag Øivind Rebnord: Tangenter
Tilretteleggelse: Tore Nysæther

Oppvarmingsband blir lokale Gamasamas, de har øvd inn sanger fra ”Help!” og ”Rubber Soul” albumene, og vil fremføre både disse og andre hits i løpet av helgen.
I fjor stiftet vi bekjentskap med den amerikanske trubaduren Gary Owens, og han returnerer til festivalen i år.
Som quizmaster kan vi i år skilte med Popquiz’ egen Finn Bjelke, kjent fra NRKs radioprogrammer.
Bjelkes makker i programmene ”Herreavdelingen” og ”Herreavdelingens Platesjappe”, Yan Friis har også meldt sin ankomst. Yan ga i fjor ut boka ”Beatles og jeg” - som vi tipper lå under en del juletrær sist jul. Ta med boka på festivalen, så ordner det seg nok med en signatur!
En annen gjenganger fra i fjor blir platesamler Ola Furu. Han vil arrangere nok en utstilling av klenodier fra samlingen.
Ellers blir det som vanlig oppvarmingskonsert fredag kveld, ”fagdag” lørdag formiddag med foredrag og film, quiz og gallakonsert på kvelden lørdag. Velkommen!

Nettsted
Arrangementside (Facebook)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar