25 mars 2015

Paul McCartney i 3D

Klikk bildet for å laste ned filen (Obs! Mer enn 50 Mb)
Norgesaktuelle Paul McCartney har nå lansert en 3D-modell av seg selv som kan printes ut på en 3D-printer. Artisten, som spiller konsert på Telenor Arena 7. juli har gjort 3D-modellen av seg selv gratis tilgjengelig fra sitt nettsted PaulMcCartney.com.

Det var i forbindelse med innspillingen av en musikkvideo til sin siste single, "Hope For The Future" at artisten måtte la seg skanne inn i 3D for at han skulle fremstilles i et landskap fra spillet "Destiny". Sangen er spesiallagd for dette dataspillet, og det var derfor naturlig at artisten opptrådte i scener fra spillet i musikkvideoen. Etter at musikkvideoen var innspilt og ferdig, fant McCartney en ny anvendelse for 3D-skanningen som hadde blitt foretatt, og lanserte en figur av seg selv som fansen kan printe ut ved å laste ned en .stl fil.

Det er ikke første gang at artister har lagd 3D-modeller av seg selv, Linkin' Park gjorde det samme i 2014, og solgte modeller av bandmedlemmene til fansen. Men McCartney har valgt å frigjøre selve 3D-filen, slik at fans kan printe ut modellen selv i valgfri størrelse, eller sette bort jobben til et lokalt eller nettbasert trykkeri som har 3D-printer.

Kilde: Paul McCartney.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar